Als je hooggevoelig bent dan neem je meer informatie op uit je omgeving dan iemand die niet hooggevoelig is. Je bent ook gevoeliger voor stemmingen en energie. Veel (hoog)gevoelige mensen ervaren bewust en onbewust de veranderingen in energie veroorzaakt door de maan. De maan heeft meer invloed op energie en stemmingen dan je misschien zou denken. De maan heeft iedere 28 dagen een nieuw thema en beweegt ook nog mee met de seizoenen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van december 2019 in het teken Tweelingen.

Het thema van de volle maan van de kortste dag en de langste nacht

Op 12 december is het volle maan, om 6.14 uur om precies te zijn. Het leven in de natuur is door het donker en de lagere temperaturen teruggetrokken en verstild. Deze maan werd door de indianen de maan van de langste nacht genoemd. Na de winterwende op 21 december gaat de natuur stap voor stap weer ontwaken. De natuur staat aan het begin van een nieuwe cyclus. Dit is ook het thema van deze volle maan voor jou: het afsluiten van een jaar en je klaar maken voor weer een nieuwe start.

De invloed van het thema van deze maan op jouw leven

Deze maan geeft je de mogelijkheid om bewust een nieuwe start te maken. Wat zou jij achter willen laten in 2019? Wat zijn jouw diepste verlangens en wensen? Je kunt deze verlangens en wensen nog meer kracht geven door ze op te schrijven. De maan versterkt alles, positief en negatief. Door bewust je intentie voor 2020 te zetten en uit te spreken wat jij werkelijk wilt, plant jij de zaadjes voor het nieuwe jaar. Ook kun je een volle maan ritueel doen, om jouw wensen en verlangens voor 2020 nog meer kracht te geven. Meer over het volle maan ritueel lees je in dit artikel.

Lift mee op de energie van de maan

Eeuwen geleden waren we veel meer verbonden met de cyclussen van de seizoenen en de volle maan. De wijsheid van de maan werd van generatie op generatie overgegeven. Zo wist men wanneer je het beste kon zaaien of oogsten, door mee te liften op de energie van de maan. Zo kun je zelf heel bewust je momenten plannen wanneer je iets kracht wilt geven op de energie van de volle maan. Zoek je een geschikt moment om bijvoorbeeld uit te rusten, naar binnen te keren, of iets te ontwikkelen, dan doe je dat het beste op de nieuwe maan.

De uitwerking van de volle maan in het teken tweelingen

De maan staat in het teken Tweelingen en de zon staat in het tegenovergestelde teken Boogschutter. Door de invloed van het teken Tweelingen kun jij je opgewekt, licht en nieuwsgierig voelen en sterk de behoefte hebben om meerdere nieuwe dingen te ondernemen. De valkuil van Tweelingen is dat ze de neiging hebben om zoveel dingen te doen, dat veel oppervlakkig blijft, waardoor ook een frustratie of verlangen naar diepgang kan ontstaan.

De zon in het teken Boogschutter brengt diepgang en spiritualiteit

De zon in het teken Boogschutter brengt de behoefte aan diepgang, zingeving en spiritualiteit. De invloed van Boogschutter versterkt je intuitie, je vermogen om te healen en je vermogen om helder te voelen, weten of zien. Ondanks dat de Tweelingen en Boogschutter tegenovergestelde tekens zijn, ontstaat door de invloed van beide tekens een samenspel. De valkuil van beide tekens is dat je de behoefte hebt om veel nieuwe uitdagingen aan te gaan en hierdoor te veel hooi op je vork te nemen. De energie van de spirituele Boogschutter wordt ook versterkt door de poortdag op 12 december 2019.

De energie van de engelenpoort en de poortdag

12 december noemt men een poortdag of een engelenpoort. De invloed van kosmische energie is op aarde hierdoor heel erg voelbaar, je kunt inzichten krijgen, visoenen, heldere dromen of het contact met gidsen of engelen sterk ervaren. Door de kracht van de kosmische energie kan je voorhoofdchakra en je kruinchakra actiever zijn dan normaal. Je intuïtieve kanalen zijn extra gevoelig op dit moment.

Het effect van de sterke kosmische energie

Misschien voel je druk op je voorhoofd, rondom je ogen, oren of heb je hoofdpijn. Het kan zijn dat je veel meer last hebt van fel licht, geluiden, geuren en andere zintuiglijke prikkels. Deze kosmische energie kan er ook voor zorgen dat je licht slaapt of dat je druk bent in de nacht. Dat je het gevoel hebt dat als je wakker wordt dat je helemaal niet uitgeslapen bent en heel erg druk bezig bent geweest in je dromen. Het helpt om extra rust te nemen voor het proces of te verzachten met bijvoorbeeld YIN-energie.

Meer over de volle maan en de astrologische betekenis

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Maankalender

Bekijk hier de maankalender van 2020.

Wil je meer lezen over de maan? Dan is dit ook interessant voor je: