Vrijdag 12 augustus is het weer volle maan. De energie van deze volle maan kan je een gevoel van onrust geven of emoties oproepen die je misschien niet kan plaatsen. Of je kan een conflict tussen je gevoel en verstand ervaren. Tegelijk kun je flitsen van helderheid vanuit je intuitie krijgen en veel energie hebben om juist dingen aan te pakken. De uitwerking van iedere volle maan is weer anders. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 12 augustus in het teken Waterman.

Het thema en de energie van de volle maan van 12 augustus

Om het gevoel en de energie van iedere volle maan te kenmerken gaven de indianen iedere volle maan een naam. Omdat er in augustus vaak veel onweersbuien zijn kreeg deze volle maan de naam de volle maan van het weerlicht of de volle maan van het hemelvuur.

De volle maan van het hemelvuur versterkt je intuitie

Je intuitie kan je in een flits inzichten geven, net zoals de bliksemflitsen van onweer. Je intuitie is een waardevolle bron van informatie die je wijsheid kan versterken. Luister jij naar je intuitie? Ben jij stil en helder genoeg om je inzichten echt te ontvangen en om te zetten naar wijsheid? De energie van de volle maan van het hemelvuur versterkt je intuitie en kan je veel inzichten geven. Een volle maan ritueel kan je hierbij helpen. Hier lees je hoe je een volle maanritueel kan doen.

De volle maan staat in het teken Waterman

De volle maan staat in het teken Waterman. De energie van dit teken versterkt je intuitie en gaat over creativiteit en vindingrijkheid. Hierdoor kan je inzichten krijgen over situaties die al een tijd spelen. Je kan een groot verlangen naar vrijheid ervaren, of je opstandig voelen over zaken waar je meer vrijheid zou willen voelen. Misschien wil je wel meer jezelf zijn en minder voldoen aan de verwachtingen van anderen.

De zon staat in het teken Leeuw

De zon staat in het vuurteken Leeuw. De energie van de Leeuw maakt je krachtiger, hierdoor kan je een sterke behoefte voelen om voor jezelf op te komen. De energie van de Leeuw zorgt er ook voor dat je behoefte aan aandacht of om gezien te worden door een ander groter is. De volle maan versterkt alles, dus ook je emoties en gevoelens.Goed om je te beseffen als jij je misschien onbegrepen of alleen voelt dat dit heel goed kan komen door de energie van deze volle maan, wat kan zorgen voor conflicten. Door je aandacht te richten op positieve gevoelens en gedachten versterk je deze gevoelens wat kan zorgen voor harmonie in en om je heen.

Geleide slaapmeditatie: de zachte zonsondergang aan zee

Slaap je licht of onrustig door de energie van de volle maan of door de warmte? Hieronder vind je een heerlijke slaapmeditatie waardoor je makkelijk in een diepe slaap valt.

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen