Op woensdag 13 juli om 20.38 uur is het weer volle maan. Deze maan is een bijzondere volle maan, want het is een supermaan. Het effect van een supermaan is sterker dan normaal en de maan lijkt veel groter omdat de maan dichter bij de aarde staat. De maan heeft een grote invloed op de aarde en als je hooggevoelig bent dan kun je de energie van de volle maan vaak goed voelen. De energie en het thema van de volle maan wordt bepaald door de stand van de sterren en de energie van de seizoenen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 13 juli in het teken Steenbok.

Het thema van deze volle maan

Door de eeuwen heen gaven indianen de volle maan een naam, om te verwijzen naar een bepaalde periode of seizoen. Zo wordt deze volle maan van 13 juli ook wel de maan van de langste dag en de kortste nacht genoemd. De natuur bereikt in deze periode de volle potentie in groei en bloei en straalt. De zomermaanden zijn de tijd van rijpen, waardoor je er later de vruchten van kan plukken. Misschien voel jij je wel energiek en heb je veel zin om te creëren en te doen. Dat is het effect van de yang-energie van het licht. Je kan deze energie ook gebruiken om als vanzelf dingen te laten ontstaan, zonder te veel in actie te komen.

De energie van de volle maan van 13 juli bewust inzetten om je doelen te halen

Heb jij de afgelopen weken energie gegeven aan jouw doelen of heb jij je laten afleiden door andere zaken? De energie van de zomer kan je helpen om stappen te zetten en doelen te realiseren, persoonlijke doelen of zakelijke doelen. Kijk eens om je heen hoe de natuur volop groeit en bloeit op dit moment, die energie is in en om je heen. Alles wat je aandacht geeft groeit. Door bewust je aandacht te geven aan doelen de komende maanden wordt dit versterkt door de energie van de zomer en kun je makkelijker stappen vooruit zetten op jouw pad. En wees dankbaar voor alles wat er al is of wat je al hebt bereikt. Wil je hier bewust mee aan de slag? Lees hier meer over een volle maan ritueel om je hierbij helpen. 

De volle maan in het teken Steenbok

De maan staat in het teken Steenbok. De energie die hierbij hoort is die van afstand nemen van emoties, veiligheid en jezelf richten op aardse en materiële zaken. Misschien ervaar je dit wel op dit moment in je leven, dat je nuchter bent en je niet zo mee wilt laten slepen door je emoties.

De zon straalt in het teken Kreeft

De zon staat in het teken Kreeft. De energie van Kreeft gaat juist over voelen, emoties maar ook over over loslaten en verzachten, zonder zwakker te worden. En over huis, thuis en familie. De energie van Steenbok en Kreeft zijn tegengesteld. Je kan uitgedaagd worden om te kiezen tussen je verstand en veiligheid of gevoel en avontuur. De volle maan versterkt alles. Heb je het gevoel dat je twijfelt tussen je hart en je hoofd? Neem dan vooral geen beslissingen en wacht een aantal dagen tot de sterke energie van deze volle maan wat zachter is geworden.

Volle maanmeditatie

Hieronder kun je een meditatie beluisteren om je te verbinden met de kracht van de volle maanenergie!

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Lees dan verder in het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: