Dinsdag 14 juni is het weer volle maan, een bijzondere maan dit keer want het is Supermaan. Als de maan dichter bij de aarde staat, dan lijkt de maan groter. Dit noemt men een supermaan. Omdat de maan dichterbij de aarde staat is het effect van de volle maan sterker. Je ziet de maan dus niet alleen groter, maar je kan de energie van de maan ook beter voelen. De energie van deze volle maan kan je onrust geven, maar tegelijkertijd ook energie en inspiratie. Bijvoorbeeld om stappen te zetten die je echt bij je passen en je al een tijd voelt dat je dit wilt doen. Als je in actie wilt komen, dan is deze volle maan heel erg helpend! In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 14 juni in het teken Boogschutter.

De energie van de volle maan van 14 juni

De indianen in Noord-Amerika gaven de volle maan iedere maand een andere naam, om de thema’s en periode duidelijk te kenmerken. De volle maan van juni kreeg de naam bloemmaan. De invloed van het daglicht is groots. Kijk maar om je heen, alles groeit en bloeit volop. Het thema bloemmaan wil ook iets wakker maken in jou.

Richt jij je aandacht en energie op die dingen die écht bij je passen? Bloei jij op vlakken die je belangrijk vindt en past het bij je? Of heb je andere verlangens die je nog meer de ruimte wilt geven? Ben je voorzichtig en laat jij je leiden door onzekerheid? Of leef jij je potentie en alle mogelijkheden die je diep van binnen in je hebt? Mooie overwegingen om de komende dagen mee bezig te zijn. Je kan ook een volle maan ritueel doen die je helpt om te creëren wat je werkelijk wilt.

De maan schijnt in Boogschutter

De maan staat in het avontuurlijke teken Boogschutter. Dit teken staat voor overtuigingskracht, energie en spirituele wijsheid. Zo kun je een behoefte voelen aan diepgang en intens verlangen naar zingeving in je leven. Of heb je enorm de behoefte om nieuwe dingen te beginnen. De energie van boogschutter kan ook zorgen dat je te enthousiast bent en overdrijft waardoor je misschien te veel hooi op je vork neemt en je onrustig kan voelen.

De zon staat in Tweelingen

De zon staat in het nieuwsgierige teken Tweelingen. De energie van Tweelingen kan ervoor zorgen dat jij je snel verveelt of afgeleid bent. Hierdoor ben je misschien geneigd om je aandacht op veel verschillende onderwerpen te richten, maar nergens echt verdieping in te krijgen. Waardoor het oppervlakkig voelt en het je afleidt van wat werkelijk bij je past en jou zin geeft in je leven.

De energie van Boogschutter en van de Tweeling zijn tegengestelde waardoor jij je onrustig kan voelen. Door te focussen op de diepgang en wat echt bij je past verminder je onrust en voel jij je krachtiger.

Meditatie om je te verbinden met de kracht van de magische volle maan energie

Wil je bewust meeliften op de energie van deze volle maan? Dat kan met de meditatie hieronder. Neem even een moment voor jezelf en stem je af op de kracht en energie van de volle maan.

Wil je nog meer lezen over de maan? Misschien vind je dit ook interessant: