De maan heeft een grote invloed op onze aarde. Heel veel mensen voelen onbewust de energie van de volle maan en liggen dan bijvoorbeeld wakker of hebben het gevoel dat emoties veel intenser zijn. De energie van de volle maan verandert iedere maand en wordt beïnvloed door de stand van de sterren en de seizoenen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 18 januari in het teken Kreeft.

Het thema van de volle maan van januari 2022

Op dinsdag 18 januari 2022 is het net na middernacht, om precies 00.51 uur, volle maan. Deze maan wordt ook wel de ijsmaan genoemd, omdat dit vaak de koudste periode van het jaar is. De natuur is nog in rust, maar begint wel heel erg langzaam te ontwaken. Heel langzaam wordt iedere dag iets lichter. Iedere dag komt de zon iets eerder op en gaat iets later onder. De zaadjes zitten al in de grond en in essentie is alles aanwezig, om te ontkiemen, te groeien en straks te bloeien. De energie van de ijsmaan gaat over zuiverheid en helderheid en over het toelaten van meer licht in jezelf.

De energie van de ijsmaan toepassen in je leven

Welke verlangens en wensen wil jij dit jaar laten groeien en bloeien? Deze maan kan je helpen om te focussen op wat jij werkelijk wilt. Is het misschien tijd om los te laten wat je afleidt? Of misschien wil je orde op zaken te stellen, je huis op te ruimen en weggooien wat je niet meer dient. Dat kan letterlijk én figuurlijk. Opruimen en loslaten geeft je ruimte en focus op wat je wél wilt. Wil jij de energie van de ijsmaan bewust ervaren en je laten helpen met focussen? Dat kan bijvoorbeeld met een volle maan ritueel, waarbij je bewust met de energie van de maan aan de slag gaat en los kan laten wat je niet meer dient of klein maakt. Lees hier hoe je een volle maan ritueel kan doen.

De energie van de volle maan van 18 januari in het teken Kreeft

De volle maan van januari 2022 staat in het teken Kreeft en de zon staat in het teken Steenbok. De Kreeft is een gevoelsmens, intuïtief heel erg sterk ontwikkeld en kan goed voelen wat de ander nodig heeft. Een Kreeft is dienstbaar en zorgt graag voor andere mensen. Door de invloed van het teken Kreeft kun je de komende dagen verlangen naar verbindingen met andere mensen vanuit je hart en je ziel. Verbindingen die echt ergens over gaan. De valkuil van de invloed van het teken Kreeft is dat geven en ontvangen niet (geheel) in balans is, omdat je te dienstbaar bent. Het is goed om de komende dagen te voelen of geven en ontvangen bij jou in balans is. En door de energie van de volle maan in Kreeft kan het zijn dat je gevoeliger bent dan normaal.

De invloed van de zon in het teken Steenbok

De zon staat in het teken Steenbok. Kreeft en Steenbok zijn 2 tegenovergestelde tekens, de één versterkt meer het gevoel en intuitie en de ander versterkt meer het verstand en het rationele. Het effect van deze tegenstelling kan ervoor zorgen dat je een conflict voelt tussen je gevoel en verstand. De valkuil hiervan is dat je kan denken dat iets goed voor je is, maar dat het toch niet goed voelt. Soms kan iets verstandelijk een goed idee zijn, maar uiteindelijk niet echt passen bij wie jij diep van binnen bent. Als je belangrijke beslissingen maakt, probeer dan te luisteren naar je gevoel én je verstand. Twijfel je? Dan is het goed om even geen beslissing te nemen en te wachten tot het helder wordt voor je.

Wat jou kan helpen bij onrust door deze volle maan

De gevoeligheid van het teken Kreeft en de energie van deze volle maan kunnen ervoor zorgen dat jij je gevoeliger voelt dan anders. Misschien komt er meer bij je binnen of komt het harder bij je binnen. Met de volle maan in Kreeft en de energie van dit moment is het belangrijk dat je extra lief en zacht voor jezelf bent. Doe dat op een manier die echt past bij jou. Misschien helpt het om iets eerder naar bed te gaan, minder hard voor jezelf te zijn of gezonder te eten. Ook kan het goed zijn om jezelf te versterken, zodat er minder bij je binnen komt of het minder hard bij je binnen komt. De meditatie hieronder kan je hierbij helpen.

Leven met de maan

Naast dat iedere maand de energie van de volle maan verandert, mag je je ook bewust worden dat de volle maan iedere maand alles versterkt, gedachten en emoties. Probeer je daarom in de 3 dagen voor en 3 dagen na de volle maan te richten op alles wat je WEL wilt aantrekken in je leven. Focus je op positieve gedachten en gevoelens. Het is heel natuurlijk om mee te bewegen met de seizoenen en de maanstanden. Alles verloopt in cyclussen, ook in het leven. Hier vind je de maanstanden van 2022, zo kun je misschien al momenten inplannen om een ritueel te doen of je heel bewust te zijn van de gedachten en gevoelens.

Meer over de volle maan en de astrologische betekenis

Sirius heeft deze volle maan ook nog een groot effect op ons. Sirius geeft je kracht en vitaliteit en zorgt ervoor dat je energie meer gaat stromen.
Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen