Veel mensen voelen veranderingen in de energie rond de volle maan. Het kan zijn dat je bijvoorbeeld wakker ligt, heel licht slaapt of juist veel energie hebt. Wat ook vaak voorkomt is dat jij je onrustig voelt of dat je emoties veel heftiger zijn. Misschien heb je het idee dat je last hebt van de volle maan. De volle maan versterkt alles. Hierdoor versterkt de volle maan alles in en om je heen, waardoor jij je bewustzijn kan vergroten. De maan zorgt hierdoor voor persoonlijke groei. De energie van de maan heeft steeds een andere energie en een nieuw thema. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 18 maart in het teken Maagd.

Waarom je de energie van de volle maan zo goed voelt

Alles is energie. Als de maan vol is, dan verandert de energie in en om je heen. En de energie van de volle maan kun je heel sterk voelen. Dat waarnemen van de energie doe je bewust of onbewust met je intuitie. Het kan dat je door het effect van de energie van de volle maan wakker ligt of dat juist je emoties versterkt worden. De volle maan energie versterkt alles, positief en negatief. Hierdoor kan de volle maan je juist helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling of inzichten geven. Lees hier meer over de invloed van de volle maan.

Het thema van de volle maan van 18 maart

De maan heeft net als de seizoenen een cyclus. Iedere 28 dagen is er weer een volle maan. De volle maan van 18 maart wordt ook wel de lentemaan genoemd. De natuur verandert en langzaam kondigt de lente zich aan. Andere namen voor deze volle maan zijn: de kraaimaan, de sapmaan, de korstmaan en de eimaan. Deze benamingen komen bij de indianen vandaan die iedere volle maan een andere naam gaven, gekenmerkt door het seizoen en wat er in de natuur gebeurt.

De term kraaimaan komt van de luide geluiden die de kraaien vanaf maart weer maken. Met de korstmaan bedoelen ze de inzettende dooi in maart, waardoor sneeuw en ijs smolt, maar in koude nachten weer bevroor en een harde korst vormde. In maart starten de eerste vogels met eieren leggen, waar de term eimaan vandaan komt. Als het koud is dan stromen sappen van de bomen niet, in maart beginnen de sappen van de bomen weer te stromen, waardoor de bomen weer ontwaken. Vandaar de naam sapmaan.

Hoe de energie van de volle maan je juist kan helpen

De volle maan heeft de kwaliteit dat het alles versterkt. Maar dan ook echt alles! Ben jij geneigd om je aandacht te richten op dingen die niet goed gaan of die je niet leuk vindt? Je hebt vast wel eens gehoord van de uitspraak dat alles wat je aandacht geeft groeit. Als jij je focust op alles wat je niet wilt, dan maak je dat alleen maar groter in je leven.

Dus deze energie kun je gebruiken om die dingen die je echt wilt ook aan te trekken in je leven. Richt je aandacht op de dingen die jij WEL wilt en die er wel zijn. Focus je aandacht op alles wat er al wel is. Wees dankbaar en voel de liefde voor jezelf en de liefde voor het leven. Hierdoor verhoog jij je energie en samen met de energie van de maan en de wet van de aantrekkingskracht kun je hiermee een krachtig veld van mogelijkheden voor jezelf neerzetten.

De energie van de volle maan van 18 maart

Met de lentemaan begint de energie in de natuur weer te stromen, enorm krachtig! De natuur wordt wakker. Bomen en struiken lopen uit en kleine zaadjes ontspruiten tot leven. Deze energie is in en om jouw heen. Welke wensen en verlangens leven er in jou? Waar wil jij je aandacht aan geven? Wat wil jij laten groeien in jezelf en in je leven? De energie van de volle maan van 18 maart geeft jou extra energie om je dromen en verlangens waar te maken. Welke stappen wil jij zetten om je dromen waar te maken? Welke stappen helpen jou om jouw verlangens te leven?

De volle maan in het teken Maagd

De volle maan staat in het teken Maagd, de zon in het teken vissen. Iedere volle maan staan er 2 tekens die elkaars tegenpool zijn. Vaak kun je een conflict ervaren tussen je gevoel en verstand. Analyseren of intuitie en dromen? Je kunt ook beide energieën inzetten. De energie van Maagd is analytisch, ordelijk, praktisch en dienstbaar. De invloed van de Maagd geeft je oog voor detail maar ook de energie om in actie te komen en te doen. Misschien heb je wel zin om bepaalde dingen juist nu aan te pakken.

De zon in het teken vissen

De zon staat in het teken Vissen. De energie van vissen versterkt je intuitie en je gevoelsleven. Het effect van het teken Vissen kan er ook voor zorgen dat je emoties sterk wisselen. Ook kan de energie van Vissen chaos veroorzaken om je heen of in je binnenwereld. De praktische en ordelijke energie van de Maagd brengt dat in balans. Dus voel met je intuitie wat jij met de kiemkracht van de lentemaan wil versterken en gebruik de energie en kracht van de Maagd om hierin stappen te zetten. Wil je meer lezen over de astrologische betekenis van de volle maan van 18 maart? Bekijk dan eens het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Gratis volle maanmeditatie

Wil jij de kracht van de volle maan ook nog versterken met de lentekracht? Zo kun je dit inzetten om je doelen te bereiken, jezelf echt te versterken en je gelukkiger te voelen. Beluister de volle maan meditatie en voel ook echt de energie van de lente en het nieuwe begin voor jou! Ik ben heel benieuwd wat jij van de meditatie vindt! En natuurlijk hoe jij de energie van de lentemaan gaat inzetten in je leven. Laat je het hieronder weten?

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen