Vrijdag 19 november is het weer volle maan, die samenvalt met een gedeeltelijke maansverduistering. De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Toch is de energie van de volle maan niet altijd hetzelfde. Zo kan het effect van de energie van de volle maan je de ene keer een gevoel van onrust geven, waardoor je veel emoties kan voelen, slecht slaapt en veel piekert. Terwijl tijdens een andere volle maan je juist heel veel energie kan hebben en je intens gelukkig kan voelen. De energie en uitwerking van de volle maan wordt bepaald door het jaargetijde en de stand van sterren en planeten. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 19 november in het teken Stier. Een intense energie, die ook gaat over de schaduwkanten in jezelf en jezelf helemaal omarmen zoals je bent.

Het effect van de maansverduistering op de energie van de volle maan

Op de dag van de volle maan is er ook een gedeeltelijke maansverduistering, van 7.00 uur tot ongeveer 13.15 uur. In Nederland gaat de maan onder rond 8.05 uur. De maansverduistering is in ons land dus te zien van ongeveer 7 tot 8 uur in de ochtend. De maan beweegt zich door de schaduw van de aarde waardoor een deel van de volle maan niet verlicht is. De invloed van een maansverduistering is dat het effect van de volle maanenergie wordt versterkt. Ook is het een uitnodiging om te kijken naar de schaduwkanten van jezelf.

Een schaduwkant is een uitnodiging voor meer zelfliefde

Schaduwkanten van jezelf zijn die eigenschappen, gevoelens of gedachten waar jij je misschien wel voor schaamt. Kanten van jezelf waar je liever niet naar kijkt, die je ontkent of probeert te doen of ze er niet zijn. Misschien probeer je ze ook wel te onderdrukken. Een schaduwkant ontstaat door het hebben van een oordeel over dat deel van jezelf. Een maansverduistering nodigt je uit om je bewust te zijn van de schaduwkanten in jezelf en deze te omarmen. Zonder oordeel. Door jezelf niet te willen fiksen of veranderen. Door helemaal jezelf te zijn.

Het thema van de volle maan van 19 november

De indianen gaven iedere volle maan een naam om de maand en het jaargetijde te kenmerken. De volle maan van november kreeg de bijnamen offermaan, bloedmaan en bevermaan. In de maand november brachten de indianen offers om de goden gunstig te stemmen, daar komt de term offermaan en bloedmaan vandaan. In november zijn de bevers nog actief met het bouwen van dammen in het water voordat ze in winterslaap gaan. De indianen konden in deze maand nog op bevers jagen. Daar komt het thema bevermaan vandaan.

Het thema offermaan gaat over delen en geven

Voor mij klopt de term offermaan het meest met de volle maan van november. Offeren gaat over geven aan een ander. Door dankbaar te zijn, te delen en te geven verandert jouw eigen energie. Je verhoogt hiermee de trilling van je energie. Het verhogen van je trilling heeft een positief effect op je gevoel. Offeren gaat over jezelf verbinden aan andere mensen en te ervaren dat we eigenlijk allemaal één zijn. Eén met alle mensen, de aarde, de sterren, planeten, de kosmos en de bron van goddelijke energie. Het aspect van geven en delen kun je ook verwerken in een volle maan ritueel.

De energie van de volle maan van 19 november in het teken Stier

De energie van de volle maan van november 2021 wordt beïnvloed door de maan in het teken Stier. Deze invloed zorgt ervoor dat je alles rustig aan wilt doen. Je hebt een grote behoefte aan stabiliteit in je financiën en je aardse bezittingen. Een Stier houdt niet van veranderingen en neemt zeker geen impulsieve beslissingen. Misschien voel je dat jij dingen in je leven anders wilt doen, maar houdt je hoofd je tegen.

De invloed van de zon in Schorpioen

De zon staat in het teken Schorpioen. Hierdoor kan het zijn dat je emoties intenser ervaart en je (hoog)gevoeligheid nog sterker is. Als HSP neem je meer informatie op uit je omgeving en rondom deze volle maan kan dat nog sterker worden. Hierdoor raak je makkelijk overprikkeld. De invloed van het teken Schorpioen maakt dat je de neiging hebt om jezelf te willen verdedigen. Zo kan je (onnodig) hard je grenzen stellen of boos reageren. Zorg dat je de komende dagen extra bewust checkt hoe het met je gaat. Verwerk informatie, prikkels en energie door op tijd je rust te nemen, in liefde en zachtheid voor jezelf. Zo voorkom je onnodige intense emoties, boosheid of woede-uitbarstingen.

Meditatie die past bij de energie van de volle maan van 19 november

Bij de energie van deze volle maan met maansverduistering voelt het heel passend om een helende meditatie te delen die je helpt om er helemaal te zijn zoals jij bent.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: