Dinsdag 21 september is het weer volle maan. Weet je dat de energie en uitwerking van de volle maan iedere maand anders is? Soms kan de volle maan je een gevoel geven van onrust waarbij je emoties intens zijn en je heel slecht slaapt. Maar soms kan de energie van de volle maan je ook juist veel energie en kracht geven. De volle maan versterkt je hooggevoeligheid. In de praktijk betekent dit dat je nog meer waarneemt uit je omgeving en alles nog intenser is. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 21 september 2021 in het teken Vissen.

De maan versterkt alles, ook je hooggevoeligheid

De volle maan versterkt alles zowel positief en negatief. Dit heeft effect op je gedachten, je emoties, je lichaam en ook je (hoog)gevoeligheid. Door tijdens de dagen vlak voor, tijdens en na de volle maan bewust aandacht te geven aan positieve gedachten, gevoelens en situaties versterkt de energie van de maan het effect hiervan. Alles wat je aandacht geeft groeit en de magische energie van de volle maan versterkt dit enorm! Het is de wet van aantrekkingskracht die dan samenvalt met de energie en de kracht van de volle maan.

Tips bij onrust en intense emoties door de volle maan

Merk je dat jij juist onrustig wordt van de maan? Probeer je aandacht dan bewust te richten op die energie, mensen en situaties in je leven die je energie geven. En zijn je gevoelens of gedachten heel intens en brengen ze je wel uit balans? Wees deze dagen dan extra zacht en lief voor jezelf. Maak tijd voor ontspanning en rust. In de natuur zijn, meditaties en affirmaties kunnen je ook helpen om grip te krijgen op hoe jij je voelt.

Het thema van de volle maan van september

De energie van de volle maan wordt beïnvloed door het seizoen en de stand van sterren en planeten. De indianen gaven iedere volle maan een naam, om de verschillen van de energie te kenmerken. Deze volle maan is de oogstmaan die staat voor transformatie. De groei en bloei van de natuur zorgt deze maand voor rijke oogst. Overvloed is er volop.

Wat wil jij loslaten en wat wil je juist aantrekken?

Wat wil jij nog meer in je leven? Waar wil je mee stoppen of wil je minder van? Dit is hét moment voor jou om je aandacht te richten op dat waar je meer van aan wilt trekken. Wat heb jij gezaaid en aandacht gegeven de afgelopen tijd? Neem in je overwegingen en voelen mensen, situaties, werk en je innerlijke wereld mee. Geef jij jezelf voldoende aandacht? Of ben je meer met je aandacht bij anderen? Welke gedachten en gevoelens helpen je en welke niet? Door je hier bewust van te worden kan er een hele krachtige transformatie in jou en in je leven ontstaan.

De energie van de volle maan van 21 september in het teken Vissen

De maan staat in het teken Vissen, waardoor je intuitie, gevoelsleven en creativiteit wordt versterkt. Het kan ook zijn dat je merkt dat je nog meer overneemt van andere mensen, omdat je sterk open staat voor informatie uit je omgeving. Ook kan het zijn dat je hierdoor minder sterk je grenzen voelt of aangeeft omdat je als het ware samenvloeit met je omgeving.

De zon staat in het teken Maagd

Met de maan in het teken Vissen staat de zon in het teken Maagd. Zowel Maagd als Vissen zijn dienstbaar ingesteld en helpen graag andere mensen. Dat is een kwaliteit die veel HSP’s van nature al hebben, die behoefte kun je nu nog sterker voelen. De valkuil hiervan is dat je het contact met jezelf kwijtraakt en sneller overprikkelt raakt omdat je met je aandacht zo bij andere mensen bent. Het is dus heel erg belangrijk om de komende dagen ook veel met je aandacht bij jezelf te zijn en goed je grenzen te bewaken.

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: