Zondag 22 augustus is het weer volle maan. Deze volle maan staat weer in het teken Waterman, net als de vorige volle maan van 24 juli. Dit betekent dat het effect van de vorige volle maan zich herhaalt en wordt versterkt. De energie van deze volle maan kan je een gevoel van onrust geven of emoties oproepen die je misschien niet kan plaatsen. Ook kun je een conflict tussen je gevoel en verstand ervaren. Tegelijk kun je flitsen van helderheid vanuit je intuitie krijgen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 22 augustus in het teken Waterman.

Het thema en de energie van de volle maan van 22 augustus 2021

Om het gevoel en de energie van iedere volle maan te kenmerken gaven de indianen iedere volle maan een naam. Zo kreeg de volle maan van de maand augustus de naam de volle maan van het hemelvuur. Dit omdat in augustus er vaak flinke onweersbuien zijn, met veel donder en bliksem. De energie van deze volle maan van het hemelvuur gaat over inzicht en wijsheid.

De volle maan van het hemelvuur versterkt je intuitie

Je intuitie kan je in een flits inzichten geven, net zoals de bliksemflitsen van onweer. Je intuitie is een waardevolle bron van informatie die je wijsheid kan versterken. Luister jij naar je intuitie? Ben jij stil en helder genoeg om je inzichten echt te ontvangen en om te zetten naar wijsheid? De energie van de volle maan van het hemelvuur versterkt je intuitie en kan je veel inzichten geven. Een volle maan ritueel kan je hierbij helpen. Hier lees je hoe je een volle maanritueel kan doen.

Waarom de volle maan nu weer in het teken Waterman staat

De volle maan van 22 augustus staat net als de volle maan van 24 juli in het teken Waterman. Een uur later valt de maan in het teken vissen. Eens in de 32 maanden valt een volle maan in hetzelfde teken. De energie van de volle maan en het betreffende teken wordt dan herhaalt en versterkt zich.

De volle maan staat in het teken Waterman

De volle maan staat dus voor de tweede keer in het teken Waterman. De energie van dit teken versterkt je intuitie en gaat over creativiteit en vindingrijkheid. Hierdoor kan je inzichten krijgen over situaties die al een tijd spelen. Je kan een groot verlangen naar vrijheid ervaren, of je opstandig voelen over zaken waar je meer vrijheid zou willen voelen. Misschien wil je wel meer jezelf zijn en minder voldoen aan de verwachtingen van anderen.

De zon staat in het teken Leeuw

De zon staat in het vuurteken Leeuw. De energie van de Leeuw maakt je krachtiger en je voelt een sterke behoefte om voor jezelf op te komen. De energie van de Leeuw zorgt er ook voor dat je behoefte aan aandacht of om gezien te worden door de ander groter is. Misschien voel jij je wel onbegrepen, dit kan zorgen voor conflicten met mensen die dichtbij je staan.

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Meditatie om je intuitie te versterken

Het thema en de energie van deze volle maan gaat heel erg over de kracht van je intuitie. Alles wat je aandacht geeft groeit. Door bewust ook contact te maken met je intuitie versterk je deze energie. Daarom vind je hieronder een meditatie om je intuitie te versterken.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen