Op zaterdag 24 juli is het weer volle maan. Als je hooggevoelig bent dan kun je de energie van de volle maan vaak goed voelen, bewust of onbewust. De volle maan kan je een gevoel van onrust geven, voor dromen of nachtmerries zorgen of je wakker houden. De energie van de volle maan versterkt alles, ook je emoties en gedachten. Zo zet de volle maan vaak iets in beweging. Iedere volle maan heeft een ander thema en een andere energie. De energie en het thema verandert door de stand van de sterren, planeten, het seizoen en de energie op onze aarde. De energie van de volle maan van 24 juli kan je een gevoel van onrust geven of emoties oproepen die je misschien niet kan plaatsen. In dit artikel lees je meer over deze energie van de volle maan van 24 juli in het teken Waterman.

Het thema en de energie van de volle maan van 24 juli 2021

De indianen gaven de volle maan iedere maand een andere naam. Zo konden ze de energie en het gevoel van die volle maan kenmerken. De volle maan van de maand juli kreeg de naam dondermaan. Dit omdat in de maand juli veel onweersbuien voorkomen. Een andere benaming voor de volle maan van juli is de graanmaan omdat in deze periode de granen geoogst konden worden.

De volle maan versterkt je aandacht

Als je om je heen kijkt zie je de natuur in volle groei en bloei, de natuur is hartje zomer langzaam aan het rijpen om geoogst te worden. Geef jij in je leven je aandacht aan die dingen die je wilt laten rijpen en oogsten? Of ben je veel met overleven bezig: doen wat eigenlijk niet bij je past? De volle maan versterkt alles, ook jouw aandacht. Wil je bewust je aandacht richten op die dingen die werkelijk bij je passen? Ons volle maanritueel kan je hiermee helpen.

De volle maan staat in het teken Waterman

De volle maan staat in het teken Waterman. De energie van dit teken gaat over creativiteit en vindingrijkheid en versterkt ook je intuitie. Hierdoor kan je inzichten krijgen over situaties die al een tijd spelen. Je kan een groot verlangen naar vrijheid ervaren, of je opstandig voelen over zaken waar je meer vrijheid zou willen voelen. Misschien wil je wel meer jezelf zijn en minder voldoen aan de verwachtingen van anderen.

De zon staat in het teken Leeuw

De zon staat in het vuurteken Leeuw. Deze Leeuw-energie maakt je krachtiger en je voelt een sterke behoefte om voor jezelf op te komen. De energie van de Leeuw zorgt er ook voor dat je behoefte aan aandacht of om gezien te worden door de ander groter is. Misschien voel jij je wel onbegrepen, dit kan zorgen voor conflicten met mensen die dichtbij je staan.

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Ontspanningsmeditatie om emoties en gedachten los te laten en diep te ontspannen

De volle maan versterkt alles, ook je emoties en gedachten. De energie van de maan in waterman en de zon in het teken Leeuw kan je onrust geven en verdriet of boosheid versterken. Je bent hierin niet de enige. Hieronder vind je een zachte ontspanningsmeditatie die je helpt om emoties en gedachten los te laten en diep te ontspannen.

Veel liefs & licht, Jolanda

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen