Maandag 25 maart is het weer volle maan. De energie van deze volle maan valt samen met een maansverduistering en kan hierdoor intens voelen. Veel mensen ervaren bewust en onbewust de energie van de volle maan. Misschien slaap je wel licht, lig je ‘s nachts wakker óf heb je het juist gevoel dat je veel meer energie hebt. Het kan ook zijn dat je emoties veel heftiger zijn, dat je een gevoel van onrust of juist een diepe berusting ervaart. De energie van iedere volle maan is weer anders, door de invloed van de seizoenen en de stand van de sterren en planeten. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 25 maart in het teken Weegschaal. De energie van meer balans in je leven!

Waardoor je soms klachten kan krijgen van de volle maan

De energie en trilling op onze aarde verandert. De energie wordt steeds hoger, we zijn onderweg naar een hoger bewustzijn. De verhoging van de trilling heeft effect op je lichaam, je emoties, je gedachten en je gedrag. Zo versterkt het bijvoorbeeld je intuïtie en vergroot het je bewustzijn. Maar die verhoging van energie kan je ook ascentie-klachten geven. Zo kan je er heel erg moe van worden, licht slapen, urenlang wakker liggen, levendige of bijzondere dromen hebben of allerlei inzichten in je slaap of gedurende de nacht krijgen. Denk ook aan oorsuizen of een piep in je oor, duizelig zijn, griepachtige klachten, huilbuien, (sneller) overprikkeling, slecht kunnen focussen, fysiek of emotioneel veel gevoeliger zijn. Het kan ook zijn dat gebeurtenissen uit het verleden, waarvan je dacht dat je die allang verwerkt had, ineens de kop opsteken.

De energie van de volle maan heeft de eigenschap om alles te versterken, wat heel erg helend kan zijn. Maar de volle maan versterkt ook ascentie-klachten. Zeker als je gevoelig bent dan kan je aardse lichaam nogal last hebben van die ascentie-klachten. Het effect verschilt wel bij iedere volle maan en hangt af van de stand van de sterren en het thema van de maan. Dit heeft op iedereen ook weer een andere uitwerking.

Het thema van de volle maan van 25 maart

De maan heeft net als de seizoenen een cyclus, iedere 28 dagen is er weer een volle maan. De volle maan van maart wordt ook wel de lentemaan genoemd. De natuur verandert en langzaam begint de lente zich aan te kondigen. Andere benamingen voor deze volle maan zijn: de eimaan, de kraaimaan, de sapmaan en de korstmaan. Deze benamingen komen bij de indianen vandaan die iedere volle maan een andere naam gaven. Zo konden ze seizoenen en gebeurtenissen herkennen en meebewegen met de seizoenen en de volle maanenergie.

Hoe de energie van de volle maan je juist kan helpen

Veel mensen richten onbewust hun aandacht op de dingen die ze niet leuk vinden of die niet goed gaan. Door bijvoorbeeld te piekeren, aan dingen te blijven denken die je kwetsen of die je niet leuk vindt. Als jij je focust op alles wat je niet wilt, dan maak je dat alleen maar groter in je leven. Alles wat je aandacht geeft groeit. De volle maan heeft de kwaliteit dat het ook nog alles versterkt. Maar dan ook echt alles!

Door je aandacht te richten op de dingen die jij WEL wilt helpt de energie van de volle maan je om dit gevoel nog meer te versterken. Focus je aandacht op alles wat er al wel is. Wees dankbaar en voel de liefde voor jezelf en de liefde voor het leven. Hierdoor verhoog jij je energie en samen met de energie van de maan en de wet van de aantrekkingskracht kun je hiermee een krachtig veld van mogelijkheden voor jezelf neerzetten.

De energie van deze lentemaan

Met de lentemaan begint de energie in de natuur weer te stromen, enorm krachtig! De natuur wordt wakker, bomen en struiken lopen uit en kleine zaadjes ontspruiten tot leven. Voel maar welke wensen en verlangens er in jou leven en wat jij wilt laten groeien. Waar wil jij je aandacht aan geven? De volle maan van maart geeft jou extra energie om je dromen en verlangens waar te maken. Welke stappen wil jij zetten om je dromen waar te maken? Welke stappen helpen jou om jouw verlangens te leven?

Het effect van de maansverduistering op de energie van de volle maan

Op de dag van de volle maan is er ook een gedeeltelijke maansverduistering. De maansverduistering begint om 5.51 uur en eindigt om 10.35 uur. Het hoogtepunt van de maansverduistering is om 8.13 uur. De volle maan is exact om 8.01 uur. Het moment dat de maan vol is en de (gedeeltelijke) maansverduistering valt dus samen, wat niet vaak voorkomt. Tijdens een maansverduistering beweegt de maan zich door de schaduw van de aarde waardoor een deel van de volle maan niet verlicht is. De invloed van een maansverduistering is dat het effect van de volle maanenergie wordt versterkt. Een maansverduistering is een uitnodiging om te kijken naar de schaduwkanten van jezelf.

De energie van de volle maan van 25 maart in het teken Weegschaal

De energie van de volle maan van 25 maart wordt beinvloed door het teken Weegschaal. De invloed van het teken Weegschaal kan zijn dat je graag (meer) balans wilt hebben in je leven. De energie van het teken Weegschaal is heel erg empathisch en zij kan goed haar omgeving aanvoelen. Een Weegschaal houdt heel erg van harmonie, verbinding en samenwerken. De energie van het teken Weegschaal kan er ook voor zorgen dat je het lastig vindt om beslissingen te nemen en blijft wikken en wegen. Of misschien voel je wel de neiging om anderen te pleasen.

De zon in het teken Ram

De zon staat in het teken Ram. Ook de invloed van de Ram kun je goed voelen. De energie van Ram is pittig en juist niet van balans en harmonie. Ram is veel eerder impulsief en gewend om de leiding te nemen. De Ram is onafhankelijk, gaat recht op zijn of haar doel af en houdt hierbij weinig rekening met anderen. Door deze volle maan kan je een tweestrijd voelen tussen deze energieën. En toch kunnen deze energieën ook samenwerken. Door het wikken en wegen van de Weegschaal kun je alle facetten van iets zien en daarna wel met kracht een knoop doorhakken en kiezen voor wat bij je past. Zonder alleen maar voor harmonie te gaan, maar te voelen wat echt bij jou past en dan een beslissing te maken.

Diepe ontspanningsmeditatie die je helpt bij onrust en klachten rondom volle maan

Door de invloed van de volle maan in Weegschaal, de zon in Ram en de maansverduistering kan deze volle maan intens voelen. Misschien ervaar je wel ascentie-klachten of onrust. Deze meditatie helpt je om deze klachten te verzachten en diep te ontspannen.

Hier vind je nog meer informatie over de maan wat je misschien interessant vindt!