Op dinsdag 27 april is het weer volle maan, een supermaan dit keer.  Een supermaan staat relatief dichter bij de aarde en lijkt daarom groter. Doordat de maan dichter bij de aarde staat is de invloed van de energie van een supermaan sterker. De energie van deze volle maan versterkt het intens voelen, sensualiteit en het verlangen naar aanraking of intimiteit. Ook kan het zijn dat je oude pijn of gebeurtenissen uit het verleden voelt. In dit artikel lees je meer over het effect van de energie van de volle maan van 27 april in het teken Schorpioen.

De energie van de volle maan van 27 april

De volle supermaan van 27 april wordt ook wel de ontwakende maan genoemd. De natuur is wakker en ontwaakt na een lange winter. Bomen met bloesems worden bevrucht. Bloesem laat los en keert naar binnen om een vrucht te worden. Andere planten groeien om in de zomer en najaar geoogst te worden. De natuur is een mooie spiegel van de energie in en om ons heen.

Wat wil jij laten groeien en oogsten in je leven? Daar mag je deze maand nog meer bij stil staan. Geef jij dat wat je wilt in je leven voldoende aandacht en voeding? Zet je stappen om je dromen te verwezenlijken? De energie van het voorjaar in combinatie met deze maan geven je extra kracht en helderheid. Geef dat aandacht waar jij meer van wilt. En stem je af in bijvoorbeeld meditatie om je leven zo meer en meer vorm te geven zodat het past bij jouw wensen.

De uitwerking van de volle maan in het teken Schorpioen

Het licht van de maan schijnt door het teken Schorpioen. Schorpioen is een waterteken; doortastend, intens voelend, sensueel en met diepe emoties. Juist de energie van dit teken en deze maan kan je verlangen naar aanraking en fysiek contact met een diepe verbinding vergroten. Ook kan het zijn dat je emoties in golven naar boven komen, waarbij gevoelens die horen bij oude pijn ineens zichtbaar worden. Of je kan je ineens bepaalde gebeurtenissen herinneren die je misschien een beetje had weggestopt en die nu ineens rauw en pijnlijk aan het oppervlak komen.

Door de invloed van Schorpioen kun je fel reageren

De Schorpioen wil zichzelf en zijn gevoelens beschermen. Aanval is de beste verdediging. Het kan zijn dat je vanwege overprikkeling of emotie het impuls voelt om heel fel te zijn naar je omgeving. Vanuit een soort bescherming, bewust of onbewust. Wat je kan helpen is meer tijd te nemen voor ontspanning, zachtheid en liefde. Mijn liefdevolle lentemeditatie brengt je zachtheid, heling en ontspanning. Je kunt de meditatie gratis beluisteren.

De energie van de zon in Stier zorgt voor stabiliteit

De zon straalt door het teken Stier. Stier en Schorpioen zijn twee tegenovergestelde tekens. De Stier is meer in balans, minder impulsief en brengt kracht en veiligheid. De invloed van beide tekens kan je een gevoel geven dat je heel erg wikt en weegt en heen en weer beweegt tussen gevoel en verstand. Tussen je hart en je hoofd. Het is zeker een goede tijd om je gevoel toe te laten, waardoor er in jou een transformatie op gang kan komen. Laat belangrijke beslissingen even liggen en neem de tijd voor jezelf. Tijd om te ontspannen en te verwerken. Als er (oude) emoties in je op komen of gebeurtenissen uit het verleden dan kan schrijven een manier zijn om deze emoties en gebeurtenissen te verwerken.

Tips om minder last te hebben van deze volle maanenergie

Ik schreef het hierboven al, schrijven over alle emoties is een hele goede manier om te verwerken. Zo kun je de emoties door je heen laten stromen, zonder dat je erin ‘verdrinkt’ of vast blijft zitten. Beweging overdag zorgt ervoor dat je fysiek moe bent en in de nacht beter slaapt. Zorg voor meer ontspanning, door bijvoorbeeld meditaties, (zelf)massage of een warm bad. Hier op mijn website vindt je meer dan 70 meditaties die je allemaal gratis kan doen. Of kies specifiek voor mijn volle maanmeditatie die je hieronder kan beluisteren.

Wil je meer lezen over de astrologische betekenis van deze volle maan? Lees dan hier het artikel van Karin en Danique Vergeer op het platform Inspirerend Leven.

Ik wens je een liefdevolle en magische volle maan.
Jolanda

Hier lees je nog meer over de maanenergie!