Woensdag 27 december is het weer volle maan. Steeds meer mensen worden zich er bewust van dat de maan veel invloed heeft op je energie en stemming. De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Zo vlak voor de start van een nieuw kalenderjaar is dat bijzonder en magisch. Deze volle maan helpt je om bewust een nieuwe start te maken in 2024. Om je dromen te manifesteren en goede voornemens dit jaar wel te halen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 27 december in het teken Kreeft en hoe je deze energie bewust in kan zetten.

Het thema van de volle maan van de kortste dag en de langste nacht

Op 27 december is het volle maan, om 1.34 uur om precies te zijn. Het leven in de natuur is teruggetrokken en verstild door het donker. Deze maan werd door de indianen de maan van de langste nacht genoemd. Na de winterwende op 21 december gaat de natuur heel langzaam weer ontwaken. De natuur staat aan het begin van een nieuwe cyclus. Dit is ook het thema van deze volle maan voor jou: het afsluiten van een jaar en je klaar maken voor weer een nieuwe start.

De invloed van de energie van de volle maan van 27 december op jouw leven

Deze volle maan zo vlak voor het nieuwe jaar geeft je de mogelijkheid om bewust een nieuwe start te maken. Wat wil jij achterlaten in 2023? Wat zijn jouw diepste verlangens en wensen? Als je je wensen en verlangens opschrijft kun je ze nog meer kracht geven. De maan versterkt alles, positief en negatief. Door bewust je intentie voor 2024 te zetten en uit te spreken wat jij werkelijk wilt, plant jij de zaadjes voor het nieuwe jaar. Ook kun je een volle maan ritueel doen, om jouw wensen en verlangens voor 2024 nog meer kracht te geven. Meer over het volle maan ritueel lees je in dit artikel.

De uitwerking van de energie van de volle maan in het teken Kreeft

De volle maan van 27 december staat in het teken Kreeft en de zon staat in het teken Steenbok. De energie van het teken Kreeft versterkt je intuitie en je gevoelswereld. Ook je empathisch vermogen wordt versterkt, hierdoor kan je goed voelen wat een ander nodig heeft. Door de invloed van het teken Kreeft kun je verlangen naar meer diepgang en diepe verbindingen met andere mensen vanuit het hart en de ziel. Verbindingen die echt ergens over gaan. Een Kreeft is dienstbaar en zorgt graag voor andere mensen. De valkuil van de invloed van het teken Kreeft is dat geven en ontvangen niet (geheel) in balans is, omdat je heel erg dienstbaar bent en anderen zo goed aanvoelt. Het is goed om de komende dagen te voelen of geven en ontvangen bij jou in balans blijft.

De invloed van de zon in het teken Steenbok

De zon staat in het teken Steenbok. Kreeft en Steenbok zijn 2 tegenovergestelde tekens, de één versterkt meer het gevoel en intuitie en de ander versterkt meer het verstand en het rationele. Het effect van deze tegenstelling kan ervoor zorgen dat je een conflict voelt tussen je gevoel en verstand. De valkuil hiervan is dat je kan denken dat iets goed voor je is, maar dat het toch niet goed voelt. Soms kan iets verstandelijk een goed idee zijn, maar uiteindelijk niet echt passen bij wie jij diep van binnen bent. Als je belangrijke beslissingen maakt, probeer dan te luisteren naar je gevoel én je verstand. Twijfel je tussen de twee, dan is het verstandig om een aantal dagen te wachten tot de kracht en de energie van de volle maan minder sterk wordt.

Het effect van de sterke kosmische energie

De energie van de maan versterkt ascentie-symptomen, hierdoor kun je dus allerlei klachten ervaren rondom de volle en soms ook de nieuwe maan. Misschien voel je druk op je voorhoofd, rondom je ogen, oren of heb je hoofdpijn. Het kan zijn dat je veel meer last hebt van fel licht, geluiden, geuren en andere zintuiglijke prikkels. Deze kosmische energie kan er ook voor zorgen dat je licht slaapt of dat je druk bent in de nacht. Dat je het gevoel hebt dat als je wakker wordt dat je helemaal niet uitgeslapen bent en heel erg druk bezig bent geweest in je dromen.

Ontvang een krachtige healing met de energie van de volle maan die je helpt met loslaten, opladen en je in balans brengt

Voel jij dat de energie van de volle maan krachtig is? Heb jij soms last van ascentie-klachten rond de volle maan? Versterkt de volle maan jouw emoties en lig je ‘s nachts wakker? Slaap je licht, voel je veel energie, maar voelt je lichaam moe?

De energie van de volle maan is magisch en helend. Toch kan het lastig zijn om dat te voelen als je licht slaapt, veel droomt, wakker ligt, nog gevoeliger bent, griepachtige klachten voelt, overprikkeld bent, je last hebt van oorsuizen of een piep in je oor, gebeurtenissen uit het verleden  ineens weer gaat herbeleven en verwerken of gewoon veel emoties voelt die je sterk beïnvloeden. Het is erg vermoeiend.

Speciaal hiervoor is de krachtige healing met de energie van de volle maan. De healing activeert het herstellend vermogen van lichaam en geest. Het brengt rust in je hoofd en je lichaam, helpt je bij het loslaten van emoties en jezelf weer op te laden. Deze healing brengt je weer in balans en laat je energie weer vrij stromen. Je kunt de healing steeds weer toepassen en gebruiken rondom iedere volle maan, als er bijvoorbeeld weer een moment is dat je last hebt van de energie van de volle maan of bewust de kracht van de maan wilt gebruiken. 

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen