Als je hooggevoelig bent dan ben je gevoelig voor stemmingen en energie. Veel gevoelige mensen ervaren bewust en onbewust de veranderingen in energie veroorzaakt door de maan. Vooral de energie van de krachtige volle maan die alles versterkt kun je vaak goed voelen. De energie van de volle maan is iedere maand anders en wordt beïnvloed door de stand van de sterren en de seizoenen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 28 januari in het teken Leeuw. De energie van de leiding nemen over jouw leven!

Het thema van de volle maan van 28 januari 2021

Op donderdag 28 januari is het volle maan, om 20.18 uur. Deze volle maan wordt ook wel de ijsmaan genoemd, omdat dit vaak de koudste periode is. De natuur is in rust, maar begint heel langzaam te ontwaken. De zaadjes zitten al in de grond en in essentie is alles aanwezig om te ontkiemen, te groeien en straks te bloeien. De energie van de ijsmaan gaat over zuiverheid en helderheid.

De energie van de ijsmaan toepassen in je leven

Misschien heb je wel goede voornemens, intenties of doelen voor dit jaar bepaalt. Welke verlangens en wensen wil jij dit jaar laten groeien en bloeien? Deze maan kan je kracht en focus geven op wat jij werkelijk wilt. Misschien is het tijd om los te laten wat je afleidt. Om orde op zaken te stellen, je huis op te ruimen en weg te gooien wat je niet meer dient. Opruimen en loslaten geeft je ruimte en focus op wat je wél wilt. Wil jij de energie van de ijsmaan bewust ervaren en je laten helpen met focussen? Dat kan bijvoorbeeld met een volle maan ritueel, waarbij je bewust met de energie van de maan aan de slag gaat en los kan laten wat je niet meer dient of klein maakt. Lees hier hoe je een volle maan ritueel kan doen.

De energie van de volle maan van 28 januari in het teken Leeuw

De volle maan staat in het teken Leeuw. De leeuw is de heerser van het dierenrijk, aanwezig, krachtig en trots. De energie van het teken Leeuw is nu goed voelbaar, hierdoor kan je een verlangen hebben om meer te doen wat je écht wilt. Het kan je aanmoedigen om je niet langer klein te houden en leiderschap te nemen over jouw leven. De energie van het teken Leeuw gaat over zelf-expressie. De valkuil van leeuw-energie is dat je graag bevestiging krijgt van anderen en hierdoor gaat doen wat andere mensen van jou willen. De uitdaging van de Leeuw is om te groeien in zichtbaarheid en zelf-expressie vanuit wie jij diep van binnen bent. De invloed van de zon in het teken Waterman helpt je hierbij.

De zon in het teken waterman

De Waterman heeft een sterke intuitie, denkt vernieuwend en volgt graag zijn idealen. In combinatie met de maan in het teken Leeuw kun je hierdoor beter voelen wat jij zelf écht wilt zonder hierbij egocentrisch te zijn. Zonder jezelf te verliezen in anderen omdat het fijn is om bevestiging te ontvangen. De energie van de Leeuw, de Waterman en de ijsmaan stimuleert je om de leiding te nemen over je eigen leven, je diepste wensen en verlangens. Het geeft je de kracht en de moed van de Leeuw om jouw verlangens vorm te geven in je leven en heel duidelijk je grenzen aan te geven bij andere mensen.

Volle maan ritueel en meditatie

Wil jij een manier om heel bewust met de magische kiemkracht te werken? Wil jij je dromen en verlangens kracht geven? Je kunt altijd een volle maan ritueel creëren. Lees hier hoe jij een volle maan ritueel kan doen. Of doe de volle maan mediatie die je hieronder vindt.

Meer volle maan inspiratie

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.