Veel HSP’s ervaren bewust en onbewust de energie van de volle maan. Misschien slaap je wel licht, lig je ‘s nachts wakker óf heb je het juist gevoel dat je veel meer energie hebt. Het kan ook zijn dat je emoties veel heftiger zijn, dat je een gevoel van onrust of juist een diepe berusting ervaart. De volle maan versterkt alles wat er in je leeft, zoals je gevoelens en je gedachten. De energie van iedere volle maan is weer anders, door de invloed van de seizoenen en de stand van de sterren en planeten. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 28 maart 2021 in het teken Weegschaal.

Waarom je de energie van de volle maan zo goed kan voelen als HSP

Als je hooggevoelig bent dan neem je meer informatie op uit je omgeving en je verwerkt dit op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Je neemt al deze informatie op met je zintuigen en via je intuitie. Met je intuitie voel je de subtiele veranderingen in energie. Als de maan vol is, dan verandert de energie en dat neem je bewust en onbewust waar. Zo kan het zijn dat je hier wakker van ligt, of dat juist je emoties versterkt worden. De energie van de volle maan versterkt alles, positief en negatief. Hierdoor kan de volle maan je juist helpen met jouw persoonlijke ontwikkeling of inzichten geven. Lees hier meer over de invloed van de volle maan.

Het thema van de volle maan van maart 2021

De maan heeft net als de seizoenen een cyclus, iedere 28 dagen is er weer een volle maan. De volle maan van maart wordt ook wel de lentemaan genoemd. De natuur verandert en langzaam begint de lente zich aan te kondigen. Andere benamingen voor deze volle maan zijn: de eimaan, de kraaimaan, de sapmaan en de korstmaan. Deze benamingen komen bij de indianen vandaan die iedere volle maan een andere naam gaven. Zo konden ze seizoenen en gebeurtenissen herkennen en meebewegen met de seizoenen en de volle maanenergie.

Hoe de energie van de volle maan je juist kan helpen

Veel mensen richten onbewust hun aandacht op de dingen die ze niet leuk vinden of die niet goed gaan. Door bijvoorbeeld te piekeren, aan dingen te blijven denken die je kwetsen of die je niet leuk vindt. Als jij je focust op alles wat je niet wilt, dan maak je dat alleen maar groter in je leven. Alles wat je aandacht geeft groeit. De volle maan heeft de kwaliteit dat het ook nog alles versterkt. Maar dan ook echt alles!

Door je aandacht te richten op de dingen die jij WEL wilt helpt de energie van de volle maan je om dit gevoel nog meer te versterken. Focus je aandacht op alles wat er al wel is. Wees dankbaar en voel de liefde voor jezelf en de liefde voor het leven. Hierdoor verhoog jij je energie en samen met de energie van de maan en de wet van de aantrekkingskracht kun je hiermee een krachtig veld van mogelijkheden voor jezelf neerzetten.

De energie van deze lentemaan

Met de lentemaan begint de energie in de natuur weer te stromen, enorm krachtig! De natuur wordt wakker, bomen en struiken lopen uit en kleine zaadjes ontspruiten tot leven. Voel maar welke wensen en verlangens er in jou leven en wat jij wilt laten groeien. Waar wil jij je aandacht aan geven? De volle maan van maart geeft jou extra energie om je dromen en verlangens waar te maken. Welke stappen wil jij zetten om je dromen waar te maken? Welke stappen helpen jou om jouw verlangens te leven?

De energie van de volle maan van 28 maart in het teken Weegschaal

De volle maan van maart staat in het teken Weegschaal. De invloed van het teken Weegschaal kan zijn dat je graag (meer) balans wilt hebben in je leven. De energie van het teken Weegschaal is heel erg empathisch en zij kan goed haar omgeving aanvoelen. Een Weegschaal houdt heel erg van harmonie, verbinding en samenwerken. De energie van het teken Weegschaal kan er ook voor zorgen dat je het lastig vindt om beslissingen te nemen en blijft wikken en wegen. Of misschien voel je wel de neiging om anderen te pleasen.

De zon in het teken Ram

De zon staat in het teken Ram. Ook de invloed van de Ram kun je voelen. De Ram is niet van balans en harmonie en is veel eerder impulsief en gewend om de leiding te nemen. De Ram is onafhankelijk, gaat recht op zijn of haar doel af en houdt hierbij weinig rekening met anderen. Door deze volle maan kan je een tweestrijd voelen tussen deze energieën. En toch kunnen deze energieën ook samenwerken. Door het wikken en wegen van de Weegschaal kun je alle facetten van iets zien en daarna wel met kracht een knoop doorhakken en kiezen voor wat bij je past. Zonder alleen maar voor harmonie te gaan, maar te voelen wat echt bij jou past en dan een beslissing te maken.

Volle maan ritueel en meditatie

Wil jij heel bewust met de magische lente-energie werken? Wil jij je dromen en verlangens kracht geven? Je kunt altijd een volle maan ritueel creëren. Lees hier hoe jij een volle maan ritueel kan doen. Of beluister hieronder een magische volle maanmeditatie. Je kunt de meditaties gratis beluisteren!

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Wil je meer lezen over de maan? Misschien is dit ook iets voor jou: