Op vrijdag 29 september rond de klok van 11.58 uur is de maan weer vol. De energie van de volle maan heeft invloed op je gedachten, je gevoelens, je lichaam en je energie. Als je hooggevoelig bent dan kan het zijn dat je de energie van de volle maan krachtig voelt. Misschien lig je er wel wakker van , voel jij je onrustig of emotioneel of heb je juist veel energie. Toch is de energie van iedere volle maan anders, de energie van deze volle maan is erg krachtig, maar kan je ook veel onrust geven. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 29 september in het teken Ram en de uitwerking van de energie op jou.

Het thema van de volle maan van 29 september

Iedere volle maan heeft een andere energie en kan dus heel anders voelen. De energie van de volle maan wordt bepaald door het jaargetijde, de datum en de stand van de sterren. Ook dat wat er speelt in de wereld heeft effect op de energie die jij voelt. De indianen gaven iedere volle maan een naam om de maand en het jaargetijde te kenmerken. Deze volle maan kreeg de bijnaam: de oogstmaan. De energie van deze periode helpt je om terug te kijken op alles wat je hebt bereikt. Een volle maan ritueel kan je hierbij helpen. Waar ben je dankbaar voor in je leven? De energie van deze volle maan kan erg krachtig zijn en je onrust geven. Door je aandacht te richten op de dingen waar je dankbaar voor bent, verhoog je je trilling, waardoor jij je minder onrustig voelt.

De energie van de volle maan van 29 september in het teken Ram

De volle maan staat in het vurige teken Ram. Door de invloed van het teken Ram kan je ongeduldig zijn, recht door zee en minder rekening willen houden met anderen. Dit komt omdat de Ram-energie je ego heel erg versterkt. De energie van het teken Ram geeft je ook moed en een gevoel van strijdlust. De energie van Ram kan je goed helpen om voor jezelf op te komen en grenzen aan te geven. Pas op dat je dit niet te vurig doet en een ander hiermee kwetst. Door Ram kan je ook de behoefte voelen om nieuwe uitdagingen aan te gaan. De valkuil van de Ram is dat je enthousiast of impulsief kan handelen of dat je zo van je af bijt naar je omgeving dat je een ander hiermee kwetst. De energie van Ram helpt je ook om knopen door te hakken en dingen te veranderen.

De zon staat in het teken Weegschaal

De zon in het teken Weegschaal gaat over innerlijke rust, balans en harmonie. Weegschaal wil juist niet impulsief handelen en is meer besluiteloos. Het teken Weegschaal is meer gericht op wij. Dit is gelijk de valkuil van veel hooggevoelige mensen, dat ze zo sterk op de ander en hun omgeving gericht zijn dat ze het contact met zichzelf verliezen. Weegschaal en Ram zijn elkaars uitersten. Ik stem me zelf al jaren af op iedere volle maan en de volle maan in Ram is voor mij en voor veel mensen over het algemeen een pittige energie, die je veel onrust of ascentie-klachten kan geven.

De invloed van het teken Ram op jou als HSP

Veel HSP’s zijn vooral gericht op hun omgeving en verliezen daarin zichzelf nog wel eens uit het oog. Door de zon in Weegschaal en de maan in Ram kan er meer balans ontstaan tussen gezond aandacht geven aan jezelf en aan je omgeving. Ram geeft je de kracht om meer aandacht aan jezelf te geven en minder op te gaan in je omgeving. De valkuil is dat je door het vuur van het teken Ram emotioneel en impulsief je afzet naar je omgeving en conflicten opzoekt. De invloed van de harmonieuze weegschaal kan het impulsieve van de Ram wat temperen.

Meditatie die je helpt bij deze volle maan

Welkom bij deze dankbaarheidsmeditatie. Dankbaarheid is je bewust zijn of worden op wat er wel is in je leven. Het maakt je positiever en gelukkiger en het verhoogt je energieniveau. Geluk zit vaak in kleine dingen. Ben je in het dagelijkse leven geneigd om te kijken naar wat er niet is? Of ben jij je bewust van alles wat er al is in je leven? Je hoeft je er alleen maar even bewust van te worden. Laat deze meditatie je een gevoel van positiviteit en geluk geven, zeker in de tijd van deze volle maan.

Als je kijkt naar wat er niet is, kom je altijd tekort
Als je kijkt naar wat er wél is, heb je altijd genoeg

Hier vind je nog meer informatie over de maan: