Maandag 3 juli is het om 13.40 uur weer volle maan. De maan heeft een grote invloed op de aarde. Zeker als je hooggevoelig bent dan kun je de energie van de volle maan vaak goed voelen. De energie en het thema van de volle maan wordt bepaald door de stand van de sterren en de energie van de seizoenen. Deze maan is een bijzondere volle maan, want hij valt samen met de Siriuspoort. Het geeft een sterke energie waardoor je ook licht kan slapen, vermoeid kan zijn en andere klachten kan hebben. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 3 juli in het teken Steenbok en de Siriuspoort die zich opent.

Het thema van deze volle maan

Deze volle maan wordt ook wel de maan van de kortste nacht genoemd. De natuur bereikt in deze periode de volle potentie in groei en bloei en straalt. De zomermaanden zijn de tijd van rijpen, waardoor je er later de vruchten van kan plukken. Misschien voel jij je wel energiek en heb je veel zin om te creëren en te doen. Dat is het effect van de yang-energie van het licht. Je kan deze energie ook gebruiken om als vanzelf dingen te laten ontstaan, zonder te veel in actie te komen. Het kan ook zijn dat de yang-energie van de zomer heftig voor je voelt. Dit kan zich uiten in een gevoel van onrust, slecht slapen en vermoeidheid. Heb je hier last van? Dan kan het fijn zijn om wat meer te focussen op yin-energie, bijvoorbeeld door deze yin-meditatie te doen.

De energie van de volle maan van 3 juli bewust inzetten om je doelen te halen

De energie van de seizoenen heeft net als de maan een grote invloed op ons. Je bent verbonden met de energie van het seizoen en de natuur is in en om je heen. De energie van de zomer kan je helpen om stappen te zetten en doelen te realiseren. Kijk eens om je heen hoe de natuur volop groeit en bloeit op dit moment. Alles wat je aandacht geeft groeit. Door bewust aandacht te geven aan jouw doelen de komende maanden wordt dit versterkt door de energie van de zomer. Zo kan je makkelijker stappen vooruit zetten op jouw pad. En wees dankbaar voor alles wat er al is of wat je al hebt bereikt. Wil je hier bewust mee aan de slag? Lees hier meer over een volle maan ritueel om je hierbij helpen.

De volle maan in het teken Steenbok

De maan staat in het teken Steenbok. De energie van Steenbok maakt dat je gericht kan zijn op aardse en materiële zaken, een veilige basis en dat je meer afstand wilt nemen van emoties. De Steenbok is een harde werker dus misschien voel je wel dat je de mouwen op wilt stropen en wilt werken aan je doelen of zaken die al langer zijn blijven liggen.

De zon straalt in het teken Kreeft

De zon staat in het teken Kreeft. De energie van Kreeft gaat juist over voelen, emoties maar ook over loslaten en verzachten, zonder zwakker te worden. En over huis, thuis en familie. De energie van Steenbok en Kreeft zijn tegengesteld. Je kan uitgedaagd worden om te kiezen tussen je verstand en veiligheid of gevoel en avontuur. De volle maan versterkt alles. Heb je het gevoel dat je twijfelt tussen je hart en je hoofd? Neem dan vooral geen beslissingen en wacht een aantal dagen tot de sterke energie van deze volle maan wat zachter is geworden.

De invloed en energie van de Sirius-poort

Rond 3 tot 7 juli opent de Sirius-poort zich, dat is het moment dat Sirius in conjunctie staat met de zon. In conjunctie staan betekent dat ze op 1 lijn staan. Sirius schijnt 23 keer helderder dan onze zon en wordt ook wel de spirituele zon genoemd. Je kunt je misschien wel voorstellen dat dit een krachtige energie is. Tijdens de Sirius-poort is de energie goed te voelen op aarde en zorgt dit voor een verhoging van de collectieve energie. Hierdoor kan je licht slapen, visioenen krijgen of juist heel veel energie hebben. In combinatie met de volle maan wordt dit effect nog eens versterkt! Vanaf circa 26 juli wordt Sirius zichtbaar aan de sterrenhemel. Meer over de Sirius-poort en wat poortdagen nou precies zijn lees je in in dit artikel.

Wat je kan doen als je last hebt van deze volle maan

De combinatie van de volle maan, de Sirius-poort en de yang-energie door de lange dagen en de korte nachten kan je klachten geven. Dit wordt ook wel ascentie-klachten genoemd. Misschien voel je druk op je voorhoofd, rondom je ogen, oren of heb je hoofdpijn. Het kan zijn dat je meer last hebt van geluiden, fel licht, geuren en andere zintuiglijke prikkels. Het kan ook zijn dat jij je geïrriteerd of overprikkeld voelt. De combinatie van de verschillende energieeën kan er ook voor zorgen dat je licht slaapt of dat je onrustig bent in de nacht. Of dat je het gevoel hebt dat als je wakker wordt je helemaal niet uitgeslapen bent en druk bezig bent geweest in je dromen. Het helpt je om extra rust te nemen voor het proces of te mediteren. 

Diepe ontspanningsmeditatie die je helpt bij klachten door de maan

Wil je meer lezen over de energie van de volle maan in het teken Steenbok en de astrologische betekenis? Lees dan verder in het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Hier vind je nog meer inspiratie en uitleg over de maan