Zaterdag 31 oktober om 15.51 uur is het weer volle maan. De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Toch verschilt de energie en de uitwerking van de volle maan per maand. Zo kun je de ene keer door de volle maanenergie onrust ervaren, slecht slapen en piekeren. En tijdens een andere volle maan kun je juist heel veel energie hebben en je intens gelukkig voelen. De energie en uitwerking van de volle maan wordt bepaald door de stand van sterren en planeten en het jaargetijde. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 31 oktober 2020 in het teken Stier.

Speciale tweede volle maan van oktober op Samhain

De volle maan van 31 oktober is de tweede volle maan van deze maand. Het is eens in de 2 jaar en 7 maanden dan er in 1 kalendermaand 2 keer een volle maan is. 31 oktober is ook nog Samhain, dat is het Keltische nieuwjaar. De kelten vierden dan bij zonsondergang het aflopen van het oogstseizoen en de start van het Keltische nieuwe jaar. Tijdens Samhain was volgens de Kelten de sluier tussen hemel en aarde, het zichtbare en onzichtbare dun, waardoor je contact kan hebben met overledenen. Dit zie je in verschillende tradities en culturen terugkomen: zo vieren we rond Samhain ook Allerzielen en Allerheiligen die beide van het katholieke geloof afstammen. In Mexico is 2 november een feestdag, de dag van de doden. Vanuit de Verenigde Staten krijgt halloween steeds meer aandacht, wat ook weer een verbastering is van Allerheiligen.

Contact met overleden geliefden, feeën en natuurwezens

Terug naar de Kelten: rond Samhain is het onzichtbare meer zichtbaar. Zo geloofden de Kelten en dus ook de Mexicanen dat het dan ook heel makkelijk is om contact te hebben met overleden dierbaren. En dat overleden dierbaren juist ook nu makkelijk contact met de levenden kunnen leggen. Het kan zijn dat je tekens krijgt van een overleden dierbare of gids. Of dat je intens droomt over iemand die overleden is.

Ook geloofden de Kelten dat feeën en andere natuurwezens in deze tijd van het jaar makkelijker contact kunnen maken met ons. Zo kan het zomaar zijn dat je een elfje, fee, kabouter of ander natuurwezentje ziet als je in het bos of in de natuur bent. Misschien wel in een flits of een twinkelend lichtje. Zodra jij jezelf hiervoor openstelt, kun je het op je pad verwachten.

Het thema van de volle maan van 31 oktober 2020

De indianen gaven iedere volle maan een naam om de maand en het jaargetijde te kenmerken. De volle maan van oktober/november kreeg de bijnamen offermaan, bloedmaan en bevermaan. In deze periode brachten de indianen offers om de goden gunstig te stemmen, daar komt de term offermaan en bloedmaan vandaan. En de bevers zijn nog actief met het bouwen van dammen in het water voordat ze in winterslaap gaan. De indianen konden in deze maand nog op bevers jagen. Daar komt het thema bevermaan vandaan.

Het thema offermaan gaat over delen en geven

Voor mij klopt de term offermaan het meest met deze volle maan. Offeren gaat over geven aan een ander en het eren van wat er is. Door dankbaar te zijn, te delen en te geven verandert jouw eigen energie, je verhoogt hiermee de trilling van je energie. Het verhogen van je trilling heeft een positief effect op je gevoel. Offeren gaat over jezelf verbinden aan andere mensen en te ervaren dat we eigenlijk allemaal één zijn. Eén met alle mensen, de aarde, de sterren, planeten, de kosmos en de bron van goddelijke energie. Het aspect van geven en delen kun je ook verwerken in een volle maan ritueel.

De uitwerking van de volle maan in het teken Stier

De energie van de volle maan van 31 oktober 2020 wordt beïnvloed door de maan in het teken Stier. Deze invloed zorgt ervoor dat je alles rustig aan wilt doen. Je hebt een grote behoefte aan stabiliteit in je financiën en je aardse bezittingen. Een Stier houdt niet van veranderingen en neemt zeker geen impulsieve beslissingen. Misschien voel je dat jij dingen in je leven anders wilt doen, maar houdt je hoofd je tegen.

De invloed van de zon in Schorpioen

De zon staat in het teken Schorpioen. Hierdoor kan het zijn dat je emoties intenser ervaart en je (hoog)gevoeligheid nog sterker is. Als HSP neem je meer informatie op uit je omgeving en rondom deze volle maan kan dat nog sterker worden. Hierdoor raak je makkelijk overprikkeld. De invloed van het teken Schorpioen maakt dat je de neiging hebt om jezelf te willen verdedigen. Zo kan je (onnodig) hard je grenzen stellen of boos reageren. Zorg dat je de komende dagen extra bewust checkt hoe het met je gaat. Verwerk informatie, prikkels en energie door op tijd je rust te nemen, in liefde en zachtheid voor jezelf. Zo voorkom je onnodige intense emoties, boosheid of woede-uitbarstingen.

Meer over de volle maan en de astrologische betekenis

Wil je meer lezen over de energie van de volle maan van 31 oktober 2020 en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Meer over de volle maan lees je hier: