Op zondag 9 oktober rond de klok van 22.55 uur is de maan weer vol. De energie van de volle maan heeft veel invloed op ons. Als je hooggevoelig bent dan kan het zijn dat je de energie van de volle maan krachtig voelt. Misschien lig je er wel wakker van, voel jij je onrustig of emotioneel of misschien heb je juist veel energie. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van 9 oktober in het teken Ram en de uitwerking van de energie op jou. Ook kun je een meditatie beluisteren om je te verbinden met de kracht van de magische maanenergie.

Het thema van de volle maan van 9 oktober

De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Toch heeft iedere volle maan een andere energie en kan dus heel anders voelen. De energie van de volle maan wordt bepaald door het jaargetijde, de datum en de stand van de sterren. Ook dat wat er speelt in de wereld heeft effect op de energie die jij voelt. De indianen gaven iedere volle maan een naam om de maand en het jaargetijde te kenmerken. De volle maan van oktober kreeg de bijnaam: de jagersmaan. In de maand oktober is de tijd tussen de zonsondergang en de maanopkomst relatief kort ten opzichte van andere maanden. Door het licht van de ondergaande zon en de opkomende maan konden de indianen goed jagen.

Hoe jij het thema van deze volle maan kan gebruiken

Wat heeft het thema jagen nu met onze tegenwoordige tijd en met jou te maken? Het is tijd om te voelen waar jij op wil jagen en wat jij wil verzamelen. Wat past echt bij jou? Ook de tijd van dit seizoen gaat hierover: het is tijd om te oogsten en tijd om zaden te verzamelen. Wat heb jij geoogst van het afgelopen jaar? En waar zou jij zaden van willen verzamelen om nog meer van de manifesteren in je leven?

Probeer dit echt te voelen, dus niet na het lezen van dit stukje met je hoofd te bedenken wat je nodig hebt of wenst. Maar echt te voelen: wat past écht bij je en wat heb je echt nodig om te verzamelen en overvloed van te creëren? Ook kun je een volle maanritueel doen om dit ook echt aan te trekken in je leven. Hier lees je hoe jij een volle maanritueel kan doen.

De energie van de volle maan van 9 oktober in het teken Ram

De volle maan staat in het vurige teken Ram. Door de invloed van het teken Ram kan je ongeduldig zijn, recht door zee en minder rekening willen houden met anderen dan je normaal doet. Ook kan het zijn dat je behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen en enthousiast of impulsief wil handelen. De energie van het teken Ram geeft je de moed en een gevoel van strijdlust. Ram-energie gaat over je ego. En tegelijk helpt deze energie je om knopen door te hakken en dingen te veranderen. Zelf voel ik een enorme sterke energie en drive door deze volle maan in het teken Ram.

De zon staat in het teken Weegschaal

De zon in het teken Weegschaal gaat over innerlijke rust, balans en harmonie. De Weegschaal wil juist niet impulsief handelen en is meer besluiteloos. Het teken Weegschaal is meer gericht op wij. Dit is gelijk de valkuil van veel hooggevoelige mensen, dat ze zo sterk op de ander en hun omgeving gericht zijn dat ze het contact met zichzelf verliezen. Weegschaal en Ram zijn elkaars uitersten.

De invloed van het teken Ram op jou als HSP

Veel HSP’s zijn vooral gericht op hun omgeving en verliezen daarin zichzelf nog wel eens uit het oog. Door de zon in Weegschaal en de maan in Ram kan er meer balans ontstaan tussen gezond aandacht geven aan jezelf en aan je omgeving. Ram geeft je de kracht om meer aandacht aan jezelf te geven en minder op te gaan in je omgeving. De valkuil is dat je door het vuur van het teken Ram emotioneel en impulsief je afzet naar je omgeving en conflicten opzoekt. De invloed van de harmonieuze weegschaal kan het impulsieve van de Ram wat temperen.

Meditatie om je te verbinden met de kracht van de magische maanenergie

Wil je meer lezen over de energie van de volle maan van 9 oktober en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Hier vind je nog meer informatie over de kracht van de maan: