De energie van de maan heeft grote invloed op onze aarde. Rondom volle maan is het effect van de energie van de maan sterk voelbaar. Iedere volle maan heeft een andere energie en een andere invloed op jou. De energie wordt beïnvloed door de stand van de sterren, planeten en de seizoenen. Op vrijdag 5 juni is het weer volle maan. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van juni 2020 in het teken boogschutter en het effect van de planeet Venus op onze relaties en verlangens.

De volle maan versterkt je gevoeligheid

Als je hooggevoelig bent dan neem je meer informatie op uit je omgeving dan iemand die niet hooggevoelig is. Hierdoor ben je ook gevoeliger voor stemmingen en energie. Je verwerkt deze informatie op een dieper niveau. Hierdoor kun je als HSP de impact van de energie van de volle maan goed voelen een paar dagen voor én een paar dagen na de volle maan. De volle maan versterkt alles, zoals je emoties, je gedachten en hoe jij je fysiek voelt. Als je veel piekert, angstig bent, of negatieve gedachten hebt, dan wordt dit door de volle maanenergie versterkt. Richt jij je aandacht op positieve gedachten en emoties, dan worden deze ook versterkt. Probeer daarom de komende dagen je aandacht te richten op wat jij wilt versterken in je leven.

De volle maan geeft je ook veel energie. Hierdoor kan je ‘s nachts wakker liggen. Maar als jij de energie van de maan juist bewust overdag gebruikt dan slaap je ‘s nachts juist veel dieper. Meer hierover lees je in mijn artikel over het volle maan ritueel.

Het thema en de energie van de volle maan van juni 2020

Eeuwen geleden gaven de indianen in Noord-Amerika de volle maan iedere maand een andere naam, om de thema’s duidelijk te kenmerken. De volle maan van juni kreeg de naam bloemmaan. De invloed van het (dag)licht is groot, kijk naar de overvloed in de natuur om ons heen op dit moment. Alles groeit en bloeit volop. Bij de bloemmaan hoort het thema bloei. Richt jij je aandacht en je groeikracht op die dingen die écht bij je passen? Je kunt dezer dagen eens wat mijmeren of jij je werkelijke verlangens volgt. Bloei jij op vlakken die je belangrijk vindt en past het bij je? Of zijn er werkelijke verlangens die je nog meer de ruimte wilt geven?

De maan schijnt in boogschutter en de zon in tweelingen

De maan staat in het optimistische teken boogschutter. Dit teken staat voor overtuigingskracht, energie en spirituele wijsheid. Zo kun je een behoefte voelen aan diepgang en intens verlangen naar zingeving in je leven. De energie van boogschutter kan ook zorgen dat je te enthousiast bent en overdrijft waardoor je misschien te veel hooi op je vork neemt en je onrustig voelt.

De zon staat in het nieuwsgierige teken tweelingen. De energie van tweelingen kan ervoor zorgen dat jij je snel verveelt of afgeleid bent. Hierdoor ben je misschien geneigd om je aandacht op veel verschillende onderwerpen te richten, maar nergens echt verdieping in te krijgen. Waardoor het oppervlakkig voelt en het je afleidt van wat werkelijk bij je past en jou zin geeft in je leven. De tegenstrijdigheid in tekens kunnen je onrustig maken. Door te focussen op de diepgang en wat echt bij je past verminder je onrust en voel jij je krachtiger.

De invloed van de Venus, de planeet van de liefde

Venus, de planeet van liefde staat recht tegenover de maan en loopt retrograde. Retrograde betekent dat een hemellichaam in tegengestelde richting roteert ten opzichte van de meerderheid van de naburige hemellichamen. Hierdoor kan het zijn dat je terugkijkt op oude liefdesrelaties in je leven, of dat ex-en zelfs weer in je leven komen. Door de invloed van de maan in boogschutter kan jij je zelfs verliezen in het gevoel wat je ooit voor iemand had of de relatie romantiseren. Zelfs bij relaties die destructief waren of waar je jezelf een beetje in bent kwijt geraakt. Als de invloed van Venus minder wordt, dan krijg je hier meer helderheid over. Misschien vertelt het je iets wat je hieruit mee kan nemen voor je persoonlijke groei of wat je graag wilt zien in je huidige relatie.

Magische volle maanmeditatie

Deze volle maanmeditatie helpt je om de kracht van de maan te ervaren en in te zetten in je leven.

Wil je meer lezen over de astrologische betekenis van deze volle maan? Lees dan hier het artikel van Karin en Danique Vergeer op het platform Inspirerend Leven.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: