Als je hooggevoelig bent dan voel je de energie zoals die van de seizoenen en van de volle maan goed, bewust en onbewust. De energie verandert door de maan, de seizoenen en door de mannelijke en vrouwelijk cyclus. De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Als jij je bewust bent van de stand en energie van de maan dan kun je dit in je voordeel inzetten in je leven. Op 7 mei is het de volle maan van het ontwaken. Deze energie versterkt het intens voelen, sensualiteit en het verlangen naar aanraking of intimiteit. Ook kan het zijn dat oude pijn of gebeurtenissen uit het verleden ineens gevoeld worden. In dit artikel lees je meer over het effect van de energie van de volle maan van mei 2020 en de uitwerking van de volle maan in schorpioen.

Het thema van de energie van de volle maan van mei 2020

De volle maan van 7 mei 2020 wordt ook wel de ontwakende maan genoemd. Dit heeft alles te maken met het het volop ontwaken en vruchtbaar worden van de natuur. Dit betekent dat de bomen met bloesems en bloemen zich bevruchten. Bloesem laat los en keert naar binnen om weer een vrucht te worden. Gewassen groeien om in de zomer en najaar van te kunnen oogsten. Wat wil jij laten groeien en oogsten in je leven? Daar mag je deze maand nog meer bij stil staan. Geef jij dat wat je wilt laten groeien in je leven voldoende aandacht en voeding? Zet je stappen om je dromen te verwezenlijken? De energie van het voorjaar in combinatie met deze maan kunnen je helpen hiermee. Geef dat aandacht waar jij meer van wilt. En stem je af in bijvoorbeeld meditatie om je leven zo meer en meer vorm te geven zodat het past bij jouw wensen.

De uitwerking van de volle maan in het teken Schorpioen

Het licht van de maan schijnt door het teken Schorpioen. Schorpioen is een waterteken; doortastend, intens voelend, sensueel en met diepe emoties. Juist de energie van dit teken en deze maan kan je verlangen naar aanraking en fysiek contact met een diepe verbinding vergroten. En door alle maatregelen rondom het coronavirus waarbij we minder contacten hebben met andere mensen kan dit nog meer versterkt worden. Misschien word je er ook wel een beetje bedroefd van dat je minder fysieke contacten hebt. Ook kan het zijn dat je emoties in golven naar boven komen, waarbij gevoelens die horen bij oude pijn ineens zichtbaar worden. Of je kan je ineens bepaalde gebeurtenissen herinneren die je misschien een beetje had weggestopt en die nu ineens rauw en pijnlijk aan het oppervlak komen.

Door de invloed van Schorpioen kun je fel reageren

Een ander kenmerk van de Schorpioen is om zichzelf en zijn gevoelens te beschermen. Aanval is de beste verdediging. Het kan zijn dat je vanwege overprikkeling of emotie het impuls voelt om heel fel te zijn naar je omgeving. Vanuit een soort bescherming, bewust of onbewust. Wat je kan helpen is meer tijd te nemen voor ontspanning, zachtheid en liefde. Mijn liefdevolle lentemeditatie brengt je zachtheid, heling en ontspanning. Je kunt de meditatie gratis beluisteren.

De energie van de zon in Stier zorgt voor stabiliteit

De zon straalt door het teken Stier. Stier en Schorpioen zijn twee tegenovergestelde tekens. De Stier is meer in balans, minder impulsief en brengt kracht en veiligheid. De invloed van beide tekens kan je een gevoel geven dat je heel erg wikt en weegt en heen en weer beweegt tussen gevoel en verstand. Tussen je hart en je hoofd. Het is zeker een goede tijd om je gevoel toe te laten, waardoor er in jou een transformatie op gang kan komen. Laat belangrijke beslissingen even liggen en neem de tijd voor jezelf. Tijd om te ontspannen en te verwerken. Als er (oude) emoties in je op komen of gebeurtenissen uit het verleden dan kan schrijven een manier zijn om deze emoties en gebeurtenissen te verwerken.

Tips om minder last te hebben van deze volle maanenergie

Ik schreef het hierboven al, schrijven over alle emoties is een hele goede manier om te verwerken. Zo kun je de emoties door je heen laten stromen, zonder dat je erin ‘verdrinkt’ of vast blijft zitten. Beweging overdag zorgt ervoor dat je fysiek moe bent en in de nacht beter slaapt. Zorg voor meer ontspanning, door bijvoorbeeld meditaties, (zelf)massage of een warm bad. Op mijn website vindt je bijna 50 meditaties die je allemaal gratis kan doen. Of kies specifiek voor mijn volle maanmeditatie die je hieronder kan beluisteren.

Wil je meer lezen over de astrologische betekenis van deze volle maan? Lees dan hier het artikel van Karin en Danique Vergeer op het platform Inspirerend Leven.

Ik wens je een liefdevolle en magische volle maan.

Hier lees je nog meer over de maanenergie!