Zondagavond 13 oktober is het volle maan. De energie van de volle maan heeft invloed op je gevoelens, gedachten, je lichaam en je energie. Als je hooggevoelig bent dan kan het zijn dat je bewust of onbewust de energie van de volle maan ervaart. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van oktober 2019 in het teken Ram en de uitwerking hiervan op jou. Ook kun je een volle maanmeditatie beluisteren die je helpt om de energie van de maan in te zetten in je dagelijks leven.

Het thema van de volle maan van oktober 2019

Hoewel iedere volle maan alles versterkt, positief en negatief heeft iedere volle maan een andere energie en een ander thema. De energie en het thema worden bepaald door het jaargetijde en de maand, maar ook de stand van de sterren en planeten. De indianen gaven iedere volle maan een naam om de maand en het jaargetijde te kenmerken.

De volle maan van oktober kreeg de bijnaam: de jagersmaan. In de maand oktober is de tijd tussen de zonsondergang en de maanopkomst relatief kort ten opzichte van andere maanden. Door het licht van de ondergaande zon en de opkomende maan konden de indianen succesvol jagen op het wild.

Hoe jij het thema van deze volle maan kan gebruiken

Wat heeft het thema jagen nu met onze tegenwoordige tijd en met jou te maken? De energie van het thema jagen is op dit moment volop aanwezig. Het is tijd om te voelen waar jij op wil jagen en verzamelen. Wat kun je echt gebruiken en wat past echt bij jou?

Probeer dit echt te voelen, dus niet na het lezen van dit stukje met je hoofd te bedenken wat je nodig hebt of wenst. Maar echt te voelen: wat past écht bij je en wat heb je echt nodig om te verzamelen en overvloed van te creëren? Ook kun je een volle maanritueel doen om dit ook echt aan te trekken in je leven. Hier lees je hoe jij een volle maanritueel kan doen.

De volle maan in het teken Ram

De volle maan staat in het teken Ram. Door de invloed van het teken Ram kan je minder geduldig zijn, recht door zee en minder rekening wil houden met anderen dan je normaal doet. Ook kan het zijn dat je behoefte hebt aan nieuwe uitdagingen en enthousiast of impulsief wil handelen. De energie van het teken Ram geeft je de moed en een gevoel van strijdlust. Ram-energie gaat over je ego.

De zon staat in het teken Weegschaal

De zon in het teken Weegschaal gaat over innerlijke rust, balans en harmonie. Weegschaal wil juist niet impulsief handelen en is meer besluiteloos. Het teken Weegschaal is meer gericht op wij. Dit is gelijk de valkuil van veel hooggevoelige mensen, dat ze zo sterk op de ander en hun omgeving gericht zijn dat ze het contact met zichzelf verliezen. Weegschaal en Ram zijn elkaars uitersten.

De invloed van het teken Ram op jou als HSP

Door de zon in Weegschaal en de maan in Ram kan er meer balans ontstaan tussen gezond aandacht geven aan jezelf en aan je omgeving. Ram geeft je de kracht om meer aandacht aan jezelf te geven en minder op te gaan in je omgeving. De valkuil is dat je door het vuur van het teken Ram emotioneel en impulsief je afzet naar je omgeving en conflicten opzoekt.

De invloed van Pluto zorgt voor innerlijke conflicten

Pluto staat precies tussen de zon en de maan in, wat het effect van de harmonieuze weegschaal en de impulsieve vurige Ram versterkt. Dit zorgt voor een innerlijke conflict. Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Magische Volle maanmeditatie

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: