Zaterdag 14 september is het volle maan. De energie van de volle maan kan je een gevoel geven van onrust, intense emoties ervaren of misschien slaap je slecht of heel licht. Ook je (hoog)gevoeligheid wordt door de volle maanenergie versterkt. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van september 2019 in het teken Vissen. Plus tips die je helpen om minder onrust te ervaren tijdens de volle maan!

De maan versterkt alles, ook je hooggevoeligheid

De volle maan versterkt alles, positief en negatief. Dit heeft effect op je gedachten, je emoties en ook je gevoeligheid. Als jij in deze fase bewust aandacht geeft aan alle positieve gedachten, gevoelens en situaties dan versterk je het effect hiervan. De wet van aantrekkingskracht zorgt er dan ook voor dat je nog meer aantrekt van alles waar jij aandacht aan geeft. Merk je dat jij juist onrustig wordt van de maan? Meditaties en affirmaties kunnen je helpen om je aandacht te richten op je kracht, potenties en mogelijkheden.

Het thema van volle maan van september

Iedere volle maan heeft een andere energie en een andere thema. Zo kan het zijn dat je de ene keer onrustig wordt van de energie van de maan en de andere keer je heel erg krachtig of intuïtief voelt. De energie van de volle maan wordt beïnvloed door het seizoen en de stand van sterren en planeten. De indianen gaven iedere volle maan een naam, om de verschillen van de energie te kenmerken. Deze volle maan is de oogstmaan die staat voor transformatie. De groei en bloei van de natuur zorgt deze maand voor rijke oogst. Overvloed is er volop.

Wat wil jij loslaten en wat wil je juist aantrekken?

Dit is het moment voor jou om je aandacht te richten op alles wat je in je leven hebt, waardoor je er nog meer van aan gaat trekken. Wat heb jij gezaaid en aandacht gegeven dit jaar? Wat van jouw oogst wil je volgend jaar weer zaaien en aandacht geven en wat mag je loslaten? Dit geldt voor mensen, situaties, werk, maar het gaat ook over jouw innerlijke wereld en de dingen die jij doet. Geef jij jezelf voldoende aandacht? Of ben je meer met je aandacht bij anderen? Welke gedachten en gevoelens helpen je en welke niet? Door je hier bewust van te worden kan een hele krachtige transformatie in jou en je leven ontstaan.

De volle maan in het teken Vissen

De maan staat in het teken Vissen, waardoor je intuitie, gevoelsleven en creativiteit wordt versterkt. Het kan ook zijn dat je merkt dat je nog meer overneemt van andere mensen, omdat je nog meer open staat voor prikkels. Heb je hier last van dan helpt het om goed te gronden en jezelf te versterken met je eigen energie. De meditatie hieronder helpt je hierbij.

De zon staat in het teken maagd

Met de maan in het teken Vissen staat de zon in het teken Maagd. Zowel Maagd als Vissen zijn dienstbaar ingesteld en helpen graag andere mensen. Dat is een kwaliteit die veel HSP’s van nature al hebben, die behoefte kun je nu nog sterker voelen. De valkuil hiervan is dat je het contact met jezelf kwijtraakt en sneller overprikkelt raakt omdat je met je aandacht zo bij andere mensen bent. De invloed van het teken Maagd is dat je

Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: