Op dinsdag 1 augustus is het weer volle maan, een bijzondere maan dit keer want het is een supermaan. De maan lijkt voor ons veel groter omdat de maan dichter bij de aarde staat. Dit is vaak heel zichtbaar aan het begin van de avond, dan lijkt de maan enorm groot! Het effect van de energie van een supermaan is sterker dan normaal. De energie van deze volle supermaan wordt ook versterkt door de komende leeuwenpoort en Sirius die zichtbaar is aan de sterrenhemel. Je kan de intense energie goed voelen of misschien last hebben van ascentie-klachten. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle supermaan van 1 augustus in het teken Waterman.

Het thema en de energie van de volle supermaan van 1 augustus

De indianen gaven de volle maan iedere maand een andere naam om de energie en het gevoel van die volle maan te kenmerken. De volle maan van deze maand kreeg de naam dondermaan. Dit omdat in de maand er normaal rond deze tijd veel onweersbuien voorkomen. Een andere benaming voor deze volle maan is de graanmaan omdat in deze periode de granen geoogst konden worden. 1 augustus is ook het eerste oogstfeest, het Keltische jaarfeest Lughnasadh. Dit is de tijd om te genieten en te vieren wat je allemaal al hebt bereikt. Het is de tijd om dankbaar te zijn voor de overvloed.

De volle maan versterkt je aandacht

Als je om je heen kijkt zie je de natuur in volle groei en bloei, de natuur is langzaam aan het rijpen om geoogst te worden. Geef jij in je leven je aandacht aan die dingen die je wilt laten rijpen en oogsten? Geniet je van jouw successen en iedere stap die je zet? Of ben je veel met overleven bezig: doen wat eigenlijk niet bij je past? De volle maan versterkt alles, ook jouw aandacht. Wil je bewust je aandacht richten op die dingen die werkelijk bij je passen? Ons volle maanritueel kan je hiermee helpen.

De invloed van Sirius en de Leeuwenpoort

De energie van de volle supermaan van 1 augustus wordt beïnvloed door de energie van Sirius die zichtbaar is aan onze sterrenhemel. Sirius schijnt 23 keer helderder dan onze zon en wordt ook wel de spirituele zon genoemd. Sirius is weer afzonderlijk zichtbaar aan de sterrenhemel vanaf circa 26 juli. Op 8 augustus heeft dit zijn hoogtepunt en staan de zon en de aarde recht tegenover elkaar. Dit is het moment van de Leeuwenpoort, die symbool staat voor de wedergeboorte. Sirius lijnt dan uit in de gordel van Orion en de zon staat dan in het sterrenbeeld Leeuw. Samen stralen de fysieke zon en de spirituele zon naar onze aarde, waardoor hogere energiefrequenties op aarde en in jouw DNA geactiveerd worden. Hier lees je meer over poortdagen en wat je hiervan kan voelen.

Ascentie-klachten

Je kan de energie van deze maan intens voelen omdat de maan dichter bij de aarde staat dan normaal en de invloed van de Leeuwenpoort en de spirituele zon Sirius goed te voelen is. De volle maan versterkt alles, positief en negatief. En deze volle maan is dus net iets krachtiger en geeft een bijzondere energie. Hierdoor worden ook ascentie-symptomen versterkt. Het kan zijn dat je daardoor last hebt van ascentie-klachten. Bij ascentie-klachten kun je denken aan licht slapen, veel dromen, wakker liggen, nog gevoeliger zijn, griepachtige klachten, overprikkeling, oorsuizen of een piep in je oor, gebeurtenissen uit het verleden die je ineens weer gaat herbeleven of verwerken of gewoon veel emoties die je sterk beïnvloeden. In dit artikel lees je alles over ascentie-klachten en vind je tips die je hierbij helpen als je er last van hebt.

De volle maan staat in het teken Waterman

De volle maan staat in het teken Waterman. De energie van dit teken gaat over creativiteit, vindingrijkheid en versterkt je intuitie. Hierdoor kan je inzichten krijgen over situaties die al een tijd spelen. Je kan een groot verlangen naar vrijheid ervaren of je juist opstandig voelen over zaken waar je meer vrijheid in zou willen voelen. Misschien wil je wel meer jezelf zijn en minder voldoen aan de verwachtingen van anderen.

De zon staat in het teken Leeuw

De zon staat in het vuurteken Leeuw. Deze Leeuw-energie maakt je krachtiger en je voelt een sterke behoefte om voor jezelf op te komen. De energie van de Leeuw zorgt er ook voor dat je behoefte aan aandacht of om gezien te worden door de ander groter is. Misschien voel jij je wel onbegrepen, dit kan zorgen voor conflicten met mensen die dichtbij je staan.

Helende grondingsmeditatie

De volle maan versterkt alles, ook je emoties en gedachten. De energie van deze volle supermaan van 1 augustus in Waterman en de zon in het teken Leeuw kan je onrust geven en verdriet of boosheid versterken. Of je kan last hebben van ascentie-klachten. Je bent hierin niet de enige. De helende meditatie hieronder helpt je om liefdevol en in zachtheid te gronden in je lijf en je te verbinden met de energie van de aarde. Jezelf verbinden met de energie van de aarde is heel erg helend als je last hebt van ascentie-klachten, overprikkeling of oververmoeidheid.

Hieronder lees je nog meer over de maan: