In onze westerse maatschappij zijn we gewend om altijd maar door te gaan. We zijn veel minder verbonden met alle cyclussen zoals die van de seizoenen, de maan en onze vrouwelijke cyclus. En dat is jammer, want tegen de stroom in bewegen kost veel energie. Meebewegen met de natuur en de cyclussen geeft je ritme en energie. Je komt in een flow en je kunt de energie inzetten in je leven. In dit artikel lees je hoe de energie van de zomer je persoonlijke groei versterkt zodat jij kan groeien en bloeien.

Onze natuur kenmerkt zich door cyclussen

Als je hooggevoelig bent dan ontvang je de hele dag door veel informatie vanuit je omgeving, veel meer dan iemand die niet hooggevoelig is. Zo ben je bewust en onbewust verbonden met alles om je heen, de seizoenen en de natuur. De natuur en ons leven kenmerkt zich door cirkels ofwel cyclussen. De maancyclus, de seizoenen, je menstruatiecyclus, dag en nacht, licht en donker. De cyclus is van groei naar bloei, vrucht dragen en loslaten. Dit patroon en de energie hiervan is overal in te herkennen, ook in de seizoenen.

De energie van de verschillende seizoenen

De lente is de start van de cyclus, we zaaien en er ontspringt overal bloesem in de natuur. Het nieuwe begin. De zomer staat voor volle groei en bloei en creëert overvloed. De herfst gaat over oogsten en loslaten en in de winter verstilt alles tot een diepe rust. De winter is de tijd van naar binnen gaan. De energie van de winter noemt men ook wel de yin-energie, vrouwelijke energie, de energie van zijn, van zachtheid, van intuitie en van naar binnen keren. 21 december, tijdens de winterwende is de piek van de yin-energie. Op de zonnewende op 21 juni is de piek van de yang-energie. Yang-energie is de mannelijke energie, de energie van doen, van naar buiten gericht zijn, doelgericht en daadkrachtig.

Meebewegen met de natuur geeft je energie

De energie van de zomer

De kracht van licht is bij de start van de zomer groots. De invloed van de lange dagen en de korte nachten  zorgt ervoor dat de natuur volop groeit en bloeit. 21 juni is de langste dag en de kortst nacht, de zonnewende. Door jezelf te verbinden met het licht en de energie van de zomer en de natuur kun je groei en bloei in jouw leven stimuleren.

De zomerse energie inzetten voor jouw groei

Wat wil er in jou groeien en bloeien? Luister jij naar je dromen en verlangens? Wat houdt je tegen? De energie van de zomer kan je helpen om jouw persoonlijke groei te stimuleren en je dromen waar te maken. De eerste stap is om helder te hebben wat jouw verlangens eigenlijk zijn. Het helpt je om maximaal 3 doelen te kiezen. Er is niks mis met veel willen, echter kost het heel veel energie als je aandacht op meer dan 3 doelen richt. Je aandacht versnippert, net als jouw energie. Dus kies 1 tot 3 doelen om mee aan de slag te gaan.

Stem jezelf iedere ochtend, of iedere avond in gedachten af op de zomerse kracht. Voel in gedachten wat al het licht met de natuur doet en hoe dat groeit en bloeit. Voel die energie, dat licht ook in jou. Neem iedere dag een actie die past bij jouw doel. Hoe klein of groot dan ook, laat het ontstaan. Probeer het niet te pushen, maar voel hoe het licht van de zomer jou kracht geeft om jouw stappen te zetten. Zo helpt de zomer jou om je verlangens en je dromen waar te maken.

Heerlijke ochtendzonmeditatie

Hou jij ook zo van de zomer en de zon? Luister dan hieronder de zonnemeditatie. Laadt jezelf even helemaal op door het licht en de kracht van de zon. En stimuleer jouw herstellend vermogen van lichaam en geest. Door meditatie maak je meer en meer contact met jouw bron van geluk, liefde en overvloed.

Wil je meer lezen? Misschien vind je dit ook leuk: