De energie van de maan heeft grote invloed op onze aarde. Rondom volle maan is het effect van de energie van de maan sterk voelbaar. Als je hooggevoelig bent heeft de maan invloed op hoe jij je voelt, je neemt bewust en onbewust deze veranderingen waar. De volle maan versterkt alles. Op maandag 17 juni is het weer volle maan, deze maan wordt ook wel de volle maan van de kortste nacht genoemd. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan in boogschutter van juni 2019 en wat je hierdoor kan ervaren.

De volle maan versterkt je gevoeligheid

Als je hooggevoelig bent dan neem je meer informatie op uit je omgeving, zo ben je ook gevoeliger voor stemmingen en energie. Je verwerkt deze informatie op een dieper niveau. Hierdoor kun je als HSP de impact van de energie van de volle maan goed voelen een paar dagen voor én een paar dagen na de volle maan. De volle maan versterkt alles, zoals je emoties, je gedachten en hoe jij je fysiek voelt. Als je veel piekert, angstig bent, of negatieve gedachten hebt, dan wordt dit door de volle maanenergie versterkt.

Richt jij je aandacht op positieve gedachten en emoties, dan worden deze ook versterkt. Probeer je de komende dagen bewust te richten op wat jij wilt versterken in je leven. De volle maan geeft je ook veel energie om dingen te doen. Hierdoor kan je ‘s nachts wakker liggen. Maar als jij de energie van de maan juist bewust overdag gebruikt dan slaap je ‘s nachts juist veel dieper. Meer hierover lees je in mijn artikel over het volle maan ritueel.

Het thema en de energie van de volle maan van juni 2019

Lang geleden gaven de indianen in Noord-Amerika de volle naam elke maand een andere naam, om zo de seizoenen en de energie te kenmerken. De volle maan van juni kreeg de namen: aardbeienmaan omdat de aardbeien volop geoogst werd, plantmaan omdat planten in volle groei zijn en de maan van de kortste nacht. Op 21 juni is de zonnewende, met de kortste nacht en de langste dag.

De invloed van het (dag)licht is groot, kijk naar de overvloed in de natuur om ons heen op dit moment. Bij de plantmaan hoort het thema bestemming. Symbolisch staat dit voor dat alles wat je hebt gezaaid volop groeit. Je kan jouw dromen en plannen nog meer ruimte geven door je bewust te zijn welke dingen je nog belemmeren om verder te groeien. Al die dingen mag je loslaten om jouw dromen, plannen en zaadjes nog meer de ruimte te geven.

Maan in boogschutter en zon in tweelingen

De maan staat in het optimistische teken boogschutter. dit teken staat voor enthousiasme, overtuigingskracht en spirituele wijsheid. De energie van boogschutter kan ook zorgen dat je te enthousiast bent en overdrijft waardoor je misschien te veel hooi op je vork neemt en je onrustig voelt.
De zon staat in het nieuwsgierige teken tweelingen. De energie van tweelingen kan ervoor zorgen dat jij je snel verveelt of afgeleid bent.

Hierdoor ben je misschien geneigd om je aandacht op veel verschillende onderwerpen te richten, maar nergens echt verdieping in te krijgen. Hierdoor kan het oppervlakkig voelen. De tekens boogschutter en tweeling hebben tegenovergestelde kenmerken, waardoor je rond de volle maan een conflict kan voelen tussen je innerlijke en uiterlijke belevingswereld.

De geluksplaneet Jupiler en de maan

Zowel Jupiler als de maan staan in het teken boogschutter. Dit kan ervoor zorgen dat je meer behoefte voelt aan meer diepgang en spiritualiteit in je leven. Dit kan ervoor zorgen dat je contacten wilt verbreken waarbij je diepgang en spirituele verbinding mist. En behoefte hebt om je te verbinden met gelijkgestemden, waarbij je de zingeving in elkaars leven versterkt door de spirituele verbinding. Wil je meer lezen over de volle maan en de stand van planeten en sterren? Lees dan verder in het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Volle maan meditatie

Wil jij je bewust afstemmen op de energie van de maan op deze te gebruiken om je overdag meer energie te geven? Zodat je ‘s nachts ook beter kan slapen? Dat kan met de volle maanmeditatie hieronder. Ik wens je een magische volle maan!

Wil je nog meer lezen over de maan? Misschien is dit ook iets voor je!