HSP-testen

Testen op het gebied van hoogsensitiviteit

 

Hieronder vind je 3 hsp-testen. Een HSP zelftest voor volwassenen, een HSP-test voor kinderen en een HSS-test.
De testen zijn ontwikkeld door Elaine N. Aron, zij is de grondlegster van het begrip hoogsensitiviteit. Vanaf 1991 initieert ze wetenschappelijk onderzoek naar hooggevoeligheid. Ze is psycholoog, universitair docente en auteur van verschillende boeken over hoogsensitiviteit.

De kracht en tegelijk de handicap van een test is dat je uitgaat van een gemiddelde en een overeenkomst. Iedereen is uniek. En juist als je hooggevoelig bent heb jij je eigen kracht en je uitdagingen. Maar toch zijn er overeenkomsten. Als jij nieuwsgierig bent of je hooggevoelig bent, of je kind hooggevoelig is of dat je een prikkelzoeker of een rustzoeker bent, dan helpen onderstaande testen je om inzicht te krijgen. 

 

HSP-test volwassenen

Ben jij nieuwsgierig of je hooggevoelig bent, of in welke mate je hooggevoelig bent? Doe dan hier de gratis HSP-zelftest voor volwassenen. De test samengesteld door Elaine Aron en is wetenschappelijk onderbouwd.

HSS-test (volwassenen)

Er zijn 2 types hoogsensitiviteit, HSP en HSS. Ben jij een echte ontdekker, heb je behoefte aan uitdagingen en afwisseling? Misschien ben jij wel een HSS. Hier kun je testen of jij High Sensation Seeker bent.

HSP-test kinderen

Is jouw kind gevoeliger dan andere kinderen? Of ben jij of je partner hooggevoelig en wil je weten of jullie kind ook hooggevoelig is? Hier vind je de HSP-test voor kinderen, die je als ouder in kunt vullen.

Volg je me al op social media?

 

Ik vind het superleuk om contact met je te houden, je vindt me op social media onder andere op Facebook, Instagram, YouTube, Pinterest en LinkedIn. Klik hieronder op de buttons!  Lieve groet, Jolanda