Het beleid rondom reacties op de website en social media

Withjoy.nl is een platform voor hooggevoelige mannen en vrouwen over bewustwording, geluk, intuïtieve ontwikkeling, mediteren, hooggevoeligheid, werk en loopbaan, spiritualiteit, relaties en liefde. Ons motto is: Your true nature is joy. Dit willen we ook uitstralen op onze website en alle social media-kanalen. Daarom hanteren we een streng beleid rondom reacties op onze website en social media. Lees hieronder ons beleid rondom reacties op de website en social media. Heb je daarna nog vragen? Dan kun je altijd contact opnemen met onze supportdesk.

Waarom is mijn reactie verwijderd?

Heb je een reactie achtergelaten op onze website, YouTube-kanaal, Instagram of onze Facebook pagina en vind je hem niet meer terug? Dan kan dit twee dingen betekenen: je reactie wacht nog op goedkeuring of je reactie is verwijderd. Op de website worden reacties van bezoekers die nog geen eerdere goedgekeurde reactie hebben doorgaans vastgehouden voor goedkeuring. We keuren deze reacties meestal binnen 1-2 dagen.

Wat voor reacties worden goedgekeurd?

We zijn dolblij met reacties die op een positieve manier bijdragen aan onze community. Reacties die ook iets toevoegen aan de ervaring voor andere bezoekers en met respect voor de auteur en andere bezoekers zijn geschreven.

Welke reacties worden mogelijk verwijderd?

Wij willen onze bezoekers een positieve ervaring bieden. Dit doen we niet alleen door inspirerende artikelen te schrijven, maar ook door de conversaties positief en open te houden. Als we geloven dat een reactie daar niet aan voldoet, dan kan deze worden verwijderd of onzichtbaar worden gemaakt.

Om wat voor reacties gaat het?

 • Reacties die in strijd zijn met Nederlandse of Europese wetgeving.
 • Grof taalgebruik, racistische of discriminerende uitingen en generalisaties van grote groepen mensen.
 • Seksueel getinte opmerkingen.
 • Persoonlijke aanvallen, mensen veroordelen, mensen uitdagen of ophitsen.
 • Reacties die zijn geschreven vanuit de slachtofferrol. Op Withjoy.nl nemen we verantwoordelijkheid voor ons eigen leven. We willen niet zozeer weten hoe ellendig je leven is. Wat we wel willen weten is wat je er aan wilt doen. We zullen je aanmoedigen langs de zijlijn – zolang jij laat zien dat je zelf de verantwoordelijkheid neemt.
 • Reacties waarbij bepaalde auteurs en coaches worden lastig gevallen of obsessief gevolgd worden. Dit lijkt subjectief, maar er is een duidelijke lijn tussen enthousiast regelmatig een reactie geven, of dagelijks op meerdere plekken reacties achterlaten.
 • Onnodig lange reacties. De reactie box is niet de plek om volledige levensverhalen te delen.
 • Reacties die simpelweg de positieve sfeer op de website verpesten. We doen ons best om Withjoy.nl een positieve plek voor iedereen te houden. Reacties die ongefundeerd negatief zijn, of meningen presenteren als feiten, worden verwijderd.
 • We willen liefdevol met elkaar omgaan. Reacties die oordelend zijn, waarin advies wordt gegeven of kritiek wordt geleverd, worden verwijderd. Zo blijft de ander in zijn of haar kracht.
 • Slecht geschreven of lastig te begrijpen reacties.
 • Reacties die een (commerciële) oproep doen, een e-mail adres vermelden of andere persoonlijke gegevens verstrekken. Ook mensen uitnodigen voor onderzoeken, programma’s of het liken van jouw pagina is niet toegestaan.
 • Reacties die duidelijk commercieel van aard zijn. Withjoy.nl is geen plek om mensen naar je website te lokken of een betere score in de zoekmachines te vergaren.
 • Reacties die weinig tot niets constructiefs toevoegen aan de conversatie verwijderen we.
 • Het verkondigen van onwaarheden als feiten, zonder daarbij bronnen te vermelden. Het is prima om je mening te geven, of je claims te onderbouwen. Maar simpelweg dingen roepen kan leiden tot het verwijderen van een reactie – met name als het over gezondheid gaat, omdat dit soort informatie schadelijk kan zijn voor andere bezoekers. Maak duidelijk dat het om jouw mening gaat en/of op welke bronnen je je baseert.
 • Reacties die persoonlijk gericht zijn richting de auteur en beter worden verzonden als e-mail (zoals een uitnodiging om een lezing te geven of zeer specifieke persoonlijke vragen). Mail je verzoek naar support@withjoy.nl.
 • Reacties die op de verkeerde plaats zijn gepost. Zoals een opmerking over een artikel over voeding onder een artikel over zelfvertrouwen, of vragen en problemen die via de supportdesk kunnen worden opgelost.

Zie het zo: wij besteden heel veel tijd om op withjoy.nl heel veel inspiratie, energie en positiviteit te delen, in de vorm van artikelen, meditaties, filmpjes en audio’s. En we willen er een gezellig feestje van maken. De mensen die dit niet kunnen of willen opbrengen worden verzocht het feestje te verlaten. We zijn geen publieke plek. We nodigen alle mensen uit, maar soms moeten we keuzes maken om te voorkomen dat een kleine groep mensen de sfeer verpest voor alle bezoekers.

Ik wil mijn reactie laten verwijderen

Heb je in het verleden een reactie op Withjoy.nl achtergelaten die je nu wilt laten verwijderen? Neem dan gerust even contact met ons op, dan maken we het in orde. Wil je een reactie verwijderen op een van de sociale media platformen? Vaak kun je deze reactie zelf verwijderen. Lukt dit niet, stuur ons dan een bericht. We helpen je graag.