Ben jij hooggevoelig en voel jij je vaak alleen? Voel jij je regelmatig overweldigd in een ogenschijnlijk harde wereld? Voel jij je soms onbegrepen en verlang je naar verbinding? Vind jij het soms lastig hoe we hier op aarde met de natuur, dieren en andere mensen omgaan? Ben jij hooggevoelig, mis je harmonie, liefdevol met elkaar omgaan, zingeving en échte verbinding? In dit artikel lees je hoe de verbinding met het universum je kan helpen als je hooggevoelig bent.

HSP’s hebben behoefte aan harmonie, balans en verbinding

HSP’s hebben van nature behoefte aan harmonie, balans en verbinding. In de dagelijkse realiteit in onze Westerse wereld is dat soms ver te zoeken. Veel mensen zijn druk en vooral op zichzelf gericht. We gaan niet zorgvuldig om met de natuur en met dieren. Daarnaast is er op aarde veel dualiteit. Het dagelijkse nieuws wordt gedomineerd door nieuwsitems over macht, geld, geloofsovertuigingen, arm en rijk, natuurrampen en oorlog.

De dualiteit op aarde zorgt voor jouw groei

Je kan op twee manieren reageren op de negatieve dingen om je heen en in de media: je kan je erop focussen dat het allemaal ‘mis’ is. Hierdoor gaat je aandacht naar alles wat je niet wilt. Wat er dan gebeurt in je energie is dat je er als het ware in blijft hangen, je energiefrequentie wordt lager en je wordt een slachtoffer van de omstandigheden. Je kan ook luisteren naar je verlangen dat je het anders wil. Misschien wil je wel anderen helpen of de wereld mooier maken en een ideaal na leven. De dualiteit zorgt dus op een bepaalde manier voor persoonlijke groei. Je wordt gestimuleerd om de verandering te zijn die jij wilt zien.

Je verbinding met het universum verhoogt je trilling

In energie ben je verbonden met de aarde door middel van je gronding. Je hebt ook een energetische verbinding met de kosmos ofwel het universum. Deze energetische verbinding loopt vanaf je kruin naar het middelpunt van het universum. De energie van het universum beschrijf ik vaak als bronenergie of goddelijke energie. Door aandacht te geven aan de verbinding met het universum versterk je deze verbinding. De energie van het universum verhoogt jouw energie en versterkt jouw eigen wijsheid en je intuitie. Hierdoor heb je minder ‘last’ van de dualiteit op aarde en is het makkelijker om je af te stemmen op mensen en situaties die werkelijk iets toevoegen in je leven, die je zingeving in je leven brengen.

Je verbinden met je hogere zelf

Je gedachten, gevoelens en ons ego richten je aandacht vaak op dingen die je niet fijn vindt. Zo pieker je wat af, heb je veel negatieve gedachten en gevoelens. Toch zijn al die negatieve aspecten een illusie. Het is ook een illusie om te denken dat we niet in harmonie, liefde en vrede leven. We zijn niet afgescheiden van de bron en deze energieën met een hoge frequentie, je hoeft er alleen maar contact mee te maken. Dit contact maken gaat makkelijker als je in verbinding bent met je hogere zelf en los bent van je gedachten, je gevoelens, tijd en ruimte. Deze meditatie om verbinding te maken met je hogere zelf helpt je hierbij.

Wil je meer contact met je intuitie en het universum?

Wil jij je intuitie ontwikkelen en meer contact kunnen maken met het universum? Verlang je ernaar om in verbinding te blijven met die hogere energiefrequentie en meer verbinding en zingeving in jezelf en je leven ervaren? Meerdere keren per jaar start de opleiding Intuïtieve Ontwikkeling, misschien is dit iets voor jou!

Meditatie om je intuitie te versterken met kosmische energie

Hieronder vind je een meditatie die je helpt om jouw verbinding met kosmische energie te versterken.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: