Wat een onzekere en onwerkelijke tijd leven we in. In de media krijgen we nog steeds veel informatie over het oplopende aantal besmettingen en ziekenhuisopnames vanwege het covid-19 virus. Voor- en tegenstanders van de maatregelen tuimelen over elkaar heen in praatprogramma’s en in de media. Demonstraties nemen steeds agressievere vormen aan. Één ding is heel erg duidelijk: corona zorgt voor veel onrust, chaos misschien wel. Als je hooggevoelig bent dan kun je hier flink last van hebben. In dit artikel wil ik met je delen hoe mediteren je kan helpen in tijden van corona. En hoe het komt dat je zo’n last hebt van de onrust als je hooggevoelig bent.

Je voelt de onrust van het collectieve energieveld

Over corona wordt veel geschreven en gezegd. Veel mensen vinden er wat van. De overheid vindt er ook wat van en doet zijn best om de bevolking te beschermen tegen het onheil. Alle oordelen en meningen over wie het nu bij het juiste eind heeft veroorzaken onrust. Dat heeft allemaal effect op het collectieve energieveld. Het collectieve energieveld kun je zien als een aura van een groep mensen. Zo heb je bijvoorbeeld een collectief energieveld van alle mensen in Nederland en van mensen over de hele wereld. Een collectief energieveld van de politieke bestuurders en een energieveld van mensen die tegen alle maatregelen zijn die landelijk en/of wereldwijd worden genomen.

Geen last hebben van het collectieve energieveld

Al die collectieve energievelden neem je dus waar, bewust of onbewust. Hoe je hier los van kan komen, of de onrust niet of minder te voelen, is je niet meer af te stemmen op dat collectieve energieveld. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld de media en praatprogramma’s met alle oordelen en meningen over corona en alle maatregelen te mijden. Door je meer af te stemmen op jouw eigen energieveld versterk jij niet alleen je eigen aura en energie maar hierdoor komt er ook minder bij je binnen van het collectieve energieveld van angst en onrust. Inmiddels heb ik al meer dan 60 meditaties online staan die je gratis kunt doen. Hieronder lees je waar je deze meditaties kan vinden, zodat je hiermee aan de slag kan.

Hoe mediteren je kan helpen in tijden van Corona

Naast dat mediteren je helpt om minder last te hebben van het collectieve energieveld, heeft het nog veel meer positieve effecten die je helpen in tijden van corona. Dit is wat mediteren voor je kan doen:

Je hebt minder last van gepieker, angst en onrust

Als je veel piekert, je onrustig of angstig voelt, dan zit je veel in je hoofd. Dit is zelfs te zien in je energieveld, de energie concentreert zich dan vooral rondom je hoofd en is minder aanwezig in en om je hele lichaam. Als je gaat mediteren dan ga je uit je hoofd en je aandacht en energie verspreid zicht weer over je hele lichaam. Als vanzelf zal je merken dat je hierdoor minder last hebt van piekeren, angst en onrust.

Je verlaagt stress

Stress is spanning die oploopt. Kortdurende stress is heel erg helpend, het zorgt ervoor dat je goed kan focussen en beter presteert. Stress die langer duurt is heel erg slecht voor lichaam en geest. Door stress komen er namelijk stresshormonen vrij, die je bij kortdurende stress helpen. De rest van je lichaam functioneert dan minder goed omdat alle energie naar de stresshormonen gaat. Langdurige stress put je lichaam uit. Door meditatie verlaagt je hartslag, je komt tot rust en je stresshormonen dalen.

Je slaapt beter

Slecht slapen of wakker liggen komt vaak door gepieker, stress en onrust. Door het verminderen van angst, onrust, gepieker en stress slaap je dus veel beter. Je kunt overdag mediteren, maar ook vlak voor het slapen gaan een geleide slaapmeditatie doen.

Je versterkt je gevoel van veiligheid

Als jij je onveilig voelt, dan is dit te zien in je energieveld. Door je gevoel van onveiligheid ben je minder goed in je lichaam aanwezig en ben je minder goed gegrond. Heel hard gaan denken in je hoofd dat je veilig bent lost dat gevoel van onveiligheid meestal niet op. Maar door kleine aanpassingen in je energie, kun jij je veiliger gaan voelen. Een goede gronding betekent dat je aanwezig bent in je lichaam en in energie krachtig verbonden bent met de aarde. Door je gronding te gaan versterken ga jij je veiliger voelen.

Je verhoogt je energieniveau en je frequentie

Je energieveld heeft een frequentie en reageert op je gedachten, je emoties en je omgeving. Negatieve gedachten en emoties zoals verdriet of boosheid verlagen de frequentie van jouw energie. Ook je energieniveau neemt af. Positieve gedachten en emoties verhogen je frequentie en je energieniveau. Des te hoger je frequentie en des te meer energie je hebt, des te minder last jij hebt van je omgeving of een collectief energieveld van onrust. Meditatie verhoogt je frequentie en je krijgt er meer energie van.

Je versterkt je immuunsysteem

Als je al deze dingen bij elkaar optelt dan kun je zeggen dat mediteren bijdraagt aan je gezondheid en je immuunsysteem versterkt. Beter slapen, minder stress, positieve gedachten, je veilig voelen en een hoog energieniveau hebben draagt bij aan een gezond en sterk immuunsysteem.

Er zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan, die je natuurlijk op internet kan opzoeken. Wat ik je persoonlijk aan wil raden is: ga het ervaren, ga het doen. Ga bijvoorbeeld eens een week lang iedere dag een meditatie doen en kijk eens wat het je brengt. Wat voor effect heeft het op je gevoelens, gedachten, je lichaam en je nachtrust?

Meer dan 80 meditaties die je gratis kan doen

Mediteren is nog nooit zo makkelijk geweest als nu. Je hoeft je huis niet uit, je kan het gewoon doen in je eigen omgeving. Er zijn verschillende apps die je kunt downloaden op je telefoon. Zelf deel ik mijn meditaties op mijn YouTube-kanaal en hier op mijn website in de Library of joy. In de library of joy kun je ook verschillende meditaties downloaden, helemaal gratis.

Ik ben heel benieuwd wat mediteren voor jou doet! Voel je welkom om dit hieronder te laten weten.

Liefs & licht, Jolanda

Misschien vind je dit ook interessant om te lezen: