Als je hooggevoelig bent dan is je aandacht vaak naar buiten gericht, naar je omgeving. Veel HSP’s richten zich ook naar buiten op zoek naar liefde, waardering en geluk. Je legt hiermee de macht over je leven en hoe jij je voelt buiten jezelf.  Voor je het weet kom je in een cirkel terecht en blijf je zoeken. Want die liefde, overvloed, waardering of dat geluksgevoel vanbuiten is vaak van tijdelijke aard. Waarom richt jij je zo naar buiten? En hoe trek je liefde geluk en overvloed aan als HSP? Dat lees je in dit artikel. Zo neem jij de regie en de macht over jouw leven!

Als kind raak je het contact met jouw bron kwijt

Als baby en als kind heb je een hele natuurlijke verhouding met liefde, geluk en overvloed. De kleinste dingen kunnen je doen schaterlachen en je een vervuld gevoel geven van geluk en liefde. Als baby ben je afhankelijk van je ouders voor zorg, voeding, liefde en aandacht. Heel natuurlijk ga je jammeren en huilen als je honger of pijn hebt en wordt je behoefte van buiten vervuld.

Hoe goed je ook verzorgt wordt soms zijn je ouders niet in staat je te geven wat je werkelijk nodig hebt. Dat kan in hele onschuldige dingen liggen. Je komt er al snel achter dat er voorwaarden zijn om liefde en aandacht te krijgen: als je niet vies wordt, als je lief bent, als je niet huilt en als jij je best doet op school. En op school leer je de op ratio gerichte lesstof goed te maken, waarna je beoordeeld wordt met cijfers.

Op school krijg je ook te maken met klasgenootjes. Veel hooggevoelige kinderen voelen zich anders dan andere kinderen. Zo kan een gevoel van eenzaamheid ontstaan of wordt je gepest door andere kinderen.

Je persoonlijkheid ontwikkelt zich door ervaringen

Als je hooggevoelig bent, dan komt pijn, afwijzing en oordelen hard bij je binnen. Je bent gevoeliger dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Van binnen ontstaat het gevoel van niet goed genoeg zijn. Van nature is ieder mens pijn en conflictmijdend. Iedereen ontwikkelt een eigen strategie om pijn en conflict te vermijden. Zo ontstaat het gedrag om liefde, waardering, beloning, erkenning buiten jezelf te zoeken.

Als je die liefde, waardering, beloning of erkenning ontvangt vanuit je omgeving, heb je even een gevoel van geluk. Al snel ontstaat weer een gevoel van leegte en onrust. Zo blijf je jagen naar het gevoel buiten jezelf, waardoor je steeds verder bij jezelf bij wie je diep van binnen bent vandaan raakt.

De strategie om je geluk, liefde en overvloed buiten jezelf te zoeken levert nooit het duurzame en echt vervullende gevoel op waar je diep van binnen naar verlangt. Dit komt omdat de vervulling voortkomt om een negatief beeld of ervaring op te lossen. Iets wat nooit gaat gebeuren op deze manier.

Diep van binnen verlang je naar geluk, overvloed en onvoorwaardelijke liefde die je werkelijk vervult.

Jouw bron van geluk, liefde en overvloed

Los van alles wat je hebt meegemaakt is jouw essentie, wie jij diep van binnen bent, stralend licht. Het is jouw bron van geluk, liefde en overvloed. Door te gaan werken met jouw energie en intuitie en meditaties te doen kun je meer en meer contact maken met jouw bron. Jouw bron raakt nooit op.

Werken met jouw energie en intuïtie en meditaties helpen je om contact te maken met jouw essentie, met jouw bron. En het helpt je om oude ervaringen los te laten en om te zetten in je persoonlijke kracht. Als je hooggevoelig bent, dan heb je een groot talent om met jouw intuïtie te werken, jouw gevoelskracht. Je intuïtie is van nature heel sterk ontwikkeld.

En als jij nu twijfelt of je echt wel contact kan krijgen met jouw bron van geluk, liefde en overvloed. Of je denkt dat het niet mogelijk is om dingen uit het verleden echt los te laten en te transformeren naar je kracht. Werken met intuïtie en energie heeft mijn leven compleet verandert. Wil jij meer contact maken met jouw essentie en jouw gevoelskracht inzetten?

Meerdere keren per jaar geef ik de workshop intuïtie en energie. Je gaat een hele dag samen met een kleine groep hooggevoelige vrouwen spelenderwijs contact maken met jouw essentie. Je leert hoe jij contact kan maken met jouw bron van geluk, liefde en overvloed zodat je grip krijgt op je leven. Lijkt je dit wat, kijk dan voor meer informatie op mijn website.

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen: