De energie van de maan heeft een grote invloed op ons. Vooral de energie van de volle maan is goed voelbaar. Veel mensen slapen slecht op dagen rond de volle maan. De energie van de volle maan versterkt alles, zoals je gevoeligheid, je emoties en je gedachten. Ook kan de energie van de volle maan je het gevoel geven dat je overloopt van de energie en veel wilt doen. Als je hooggevoelig bent dan neem je meer waar dan mensen die niet hooggevoelig zijn. Daarom hebben veel hooggevoelige mensen meer last van de energie van de volle maan. In dit artikel lees je waarom je hier als HSP meer last van hebt en krijg je 5 tips om beter te slapen tijdens de volle maan.

De invloed van de volle maan op aarde

De maan zet oceanen in beweging. Kun je je voorstellen wat voor immense invloed de maan heeft op onze aarde? De dagen rondom de volle maan verandert de energie om ons heen. De energie van de maan versterkt alles, het heeft overal effect op. Zo ook op onze emoties, gedachten en situaties. Als je veel negatieve gedachten hebt, of angstig of depressief bent dan wordt dit versterkt tijdens de volle maan. Maar ook al je positieve gedachten en emoties worden versterkt door de volle maanenergie.

Als je hooggevoelig bent dan heb je meer last van de volle maan

Als je hooggevoelig bent neem je meer waar uit je omgeving en deze informatie en energie verwerk je intenser dan iemand die niet hooggevoelig is. Zo voel je ook stemmingen en energie goed aan. Misschien ben jij je hier bewust van, maar het kan ook zijn dat dit onbewust gebeurt. De energie verandert door de volle maan en dit pik je op. Misschien eerst wel zonder dat je het doorhebt. Doordat jij meer waarneemt en alles intenser verwerkt kan je dus meer last hebben van de volle maan. Maar hier kan je wel wat aan doen!

Wat je kan voelen door de energie van de volle maan

De energie van de volle maan heeft invloed op alles: je emoties, je gedachten, je lichaam en ook je ziel, wie jij diep van binnen bent. Het versterkt alles, positief en negatief. Als je prikkelbaar en geïrriteerd raakt, dan versterkt de volle maanenergie dit ook! Probeer daarom je aandacht bewust op alle gedachten, emoties en fysieke gewaarwordingen te richten die jij versterkt wil hebben. De volle maan kan je ook veel energie geven. Zo kun je de behoefte voelen om te creëren, op te gaan ruimen, of dingen te gaan doen die je steeds hebt uitgesteld. 

5 tips om beter te slapen tijdens volle maan

Door de energie van de volle maan kun je wakker liggen, onrustig slapen, intens dromen of zelfs slaapwandelen. Als HSP is voldoende slaap belangrijk om je weer op te kunnen laden en te ontspannen. Slaap je weinig of slecht dan kan je eerder overprikkeld raken. Toch kan je hier wat aan doen! Hieronder lees je 5 tips om beter te slapen tijdens volle maan.

1. Beweeg mee met de energie van de maan

De energie om ons heen verandert door de wisselende seizoenen en de stand van de maan en de sterren. Het is een natuurlijk ritme. Als je meebeweegt met het ritme van de maan en de seizoenen, dan voelt dat alsof je met de stroom mee zwemt en dan krijg je juist energie. Je doet dit door eenvoudig te accepteren dat de energie van de volle maan alles versterkt en je zoveel energie kan voelen dat je minder of licht slaapt. Door je niet te verzetten, maar het juist te accepteren voelt het minder als een worsteling. Probeer er ook rekening te houden dat je wat minder (goed) slaapt en overdag misschien iets rustiger aan te doen.

2. Mediteer

Geleide meditaties helpen je om je aandacht bewust te richten. Je kunt geleide meditaties doen om juist te ontspannen en energie los te laten of juist meer energie te krijgen. Ook kun je geleide meditaties doen om je positiever te voelen of emoties te verzachten. Voel eerst goed wat je nodig hebt en zoek dan een geleide meditatie die je hierbij ondersteunt. Op mijn YouTube-kanaal vind je meer dan 80 geleide meditaties waar je uit kunt kiezen!

3. Gebruik de maan om af te ronden

Als je voelt dat je veel energie krijgt van de maan dan kun je de volle maanenergie overdag bewust gebruiken om bepaalde doelen te halen of klussen af te maken. Als je de energie bewust overdag inzet dan is de kans kleiner dat het je ‘s nachts wakker houdt. Je doet dit door je aandacht bewust af te stemmen op de heldere maanenergie. Heb je geen idee hoe jij je af kan stemmen op de maanenergie?  Wil jij de komende dagen de energie gebruiken om te creëren of klussen af te maken? Beluister dan hier gratis de volle maanmeditatie.

4. Kies je focus

Richt je aandacht bewust op positieve emoties en gedachten, zodat ze door de maan versterkt worden. Zo lig je ‘s nachts minder wakker van gepieker en malende negatieve gedachten.

5. Beweeg

Sport of andere lichamelijke activiteit zorgt ervoor dat er gelukshormonen vrij komen in je lichaam. Hierdoor voel jij je blijer en opgewekt. De maan versterkt dit! Het is wel aan te raden om in de ochtend of begin van de middag te bewegen, zodat je lichaam daarna ook weer kan ontspannen. Door beweging wordt je lichaam moe, waardoor je makkelijker in slaap valt en dieper slaapt. Hierdoor komt je lichaam beter tot rust.

Wil jij weten wanneer het volle maan is? Check dan hier onze volle maankalender.

Lig jij zelf regelmatig wakker rondom de dagen dat de maan vol is? Of heb je misschien een andere tip om dan beter te slapen? Laat hieronder je reactie achter!

Misschien vind je dit ook leuk om te lezen