Als je hooggevoelig bent dan ben je ook veel gevoeliger voor stemmingen en energie. Zo ervaren veel (hoog)gevoelige mensen bewust en onbewust de veranderingen in energie veroorzaakt door de maan. De energie van de volle maan beweegt mee met de zon, maan en de sterren en met de seizoenen. Hierdoor kan de energie van iedere maand heel anders voelen. In dit artikel lees je meer over de energie van de volle maan van februari 2020 in het teken Leeuw. De energie van de leiding nemen over jouw leven!

Het thema van de volle maan van februari 2020

Op zondag 9 februari is het om precies 8.34 uur volle maan. Deze maan noemt men ook wel de sneeuwmaan, omdat in de maand februari op het noordelijk halfrond vaak sneeuw valt. Het thema van deze maan is ontkiemen. Heel langzaam worden de dagen langer, worden de vogels actiever. Februari is de maand dat de sneeuwklokjes charmant beginnen te groeien en bloeien. Alle zaadjes in de grond worden langzaam aan wakker. Op magische wijze veranderen ze langzaam om te ontkiemen en om heel voorzichtig te gaan groeien.

De energie van de sneeuwmaan gebruiken in je leven

De volle maan van december bracht bedding om intenties neer te zetten en je klaar te maken voor een nieuw jaar. De ijsmaan van januari gaf je helderheid en moedigde je aan om op te ruimen om nog meer te kunnen focussen. De energie van de sneeuwmaan wil je uitnodigen om vanuit je hart te voelen wat jij kracht wil geven in je leven. Wat mag er (nog meer) gaan groeien? Welke kwaliteiten zitten er in jou die je nog meer of ook nog in kunt zetten in je leven? De energie van de sneeuwmaan geeft je de magische kracht om je wensen en verlangens tot leven te wekken.

De volle maan in het teken Leeuw

De maan staat in het teken Leeuw. De leeuw staat bekend als de heerser van het dierenrijk, aanwezig, krachtig en trots. De energie van het teken Leeuw is nu goed voelbaar, hierdoor kan je een verlangen hebben om meer op de voorgrond te willen treden, de leiding te nemen en te doen wat jij écht wilt. De Leeuw staat ook bekend als een echte beschermer van hun naasten ofwel hun ‘tribe’. Misschien voel jij wel heel sterk dat jij het voor jezelf of voor jouw naasten op wil nemen.

De energie van het teken Leeuw gaat over zelf-expressie. De valkuil van leeuw-energie is dat je graag bevestiging krijgt van anderen en hierdoor gaat doen wat andere mensen van jou willen. De uitdaging van de Leeuw is om te groeien in zichtbaarheid en zelf-expressie vanuit wie jij diep van binnen bent. De invloed van de zon in het teken Waterman helpt je hierbij een handje.

De zon in het teken waterman

De Waterman heeft een sterke intuitie, denkt vernieuwend en volgt graag zijn idealen. In combinatie met de maan in het teken Leeuw kun je hierdoor beter voelen wat jij zelf écht wilt zonder hierbij zonder egocentrisch te zijn. Zonder jezelf te verliezen in anderen omdat het fijn is om bevestiging te ontvangen. Deze volle maan stimuleert je om de leiding te nemen over je eigen leven, je diepste wensen en verlangens. Het geeft je de kracht en de moed van de Leeuw om jouw verlangens vorm te geven in je leven en heel duidelijk je grenzen aan te geven bij andere mensen.

Volle maan ritueel en meditatie

Wil jij een manier om heel bewust met de magische kiemkracht te werken? Wil jij je dromen en verlangens kracht te geven? Je kunt altijd een volle maan ritueel creëren. Lees hier hoe jij een volle maan ritueel kan doen. Of doe de nieuwe volle maanmeditatie die Peter de Winter heeft gemaakt, speciaal voor With joy – Coaching & training. Je kunt de meditaties gratis beluisteren!

. Wil je meer lezen over deze volle maan en de astrologische betekenis? Dan maak ik je graag attent op het artikel van Karin en Danique Vergeer op Inspirerend Leven.

Wil je meer lezen over de maan? Misschien is dit ook iets voor jou: