Als je hooggevoelig bent dan neem je meer informatie op uit je omgeving en je verwerkt deze informatie op een dieper niveau dan iemand die niet hooggevoelig is. Ook je emoties en gedachten zijn intenser. Dit is je kracht, maar hierdoor kan je soms ook erg in je hoofd zitten of piekeren. Of je voelt veel aan van je omgeving en door alles wat je voelt en waarneemt raak je uit balans. In dit artikel lees je wat er gebeurt in je energie door je hooggevoeligheid en waarom gronden zo goed voor je is als je hooggevoelig bent. Ook kun je twee meditaties doen die je helpen om krachtig te gronden.

Dit gebeurt er in je energie door je hooggevoeligheid

Alles is energie, overal om ons heen is energie. Alle mensen, dieren en planten stralen energie uit. Dit wordt ook wel je aura of energieveld genoemd. In energie ben je verbonden met de aarde en met de kosmos. Als je hooggevoelig bent dan neem je veel informatie op uit je omgeving. ‘Je hebt je voelsprieten uit staan’ zeg ik ook wel eens. Bewust en onbewust ben je met je aandacht in je omgeving. Of je bent met je aandacht bij je intense emoties of gedachten. Waar je aandacht is is je energie. Een groot deel van jouw aandacht, van jouw energie is dus bij je omgeving, in je emoties of in je hoofd bij je gedachten. Dit zie je terug in je aura en in je gronding, jouw energieverbinding met de aarde.

Als je minder goed gegrond bent, heb je meer last van je hooggevoeligheid

Als je aandacht en energie bij je omgeving is, heb je zelf minder energie. Je wordt er gewoon erg moe van als je aandacht bewust en onbewust bij je omgeving is. Het kan ook zijn dat je energie, gevoelens en gedachten overneemt van mensen in je omgeving. Soms zelfs zonder dat je door hebt dat het niet van jou is. Als je (ook nog) veel in je hoofd zit en analyseert dan heb je veel energie rondom je hoofd. Ik noem het ook wel eens dat je een wandelend hoofd bent. Je bent dan een stuk minder verbonden met je lichaam. Je versterkt hierdoor niet alleen het denken, je gaat er vaak door piekeren of je voelt je onzeker, onrustig en onveilig.

Waarom gronden zo goed voor je is als je hooggevoelig bent

Je hooggevoeligheid heeft dus effect op je energie en je gronding. Maar je kunt dit ook omdraaien: door aanpassingen in je energie te doen kun je ervoor zorgen dat je minder last hebt van je hooggevoeligheid. Dit doe je door je intuitie te ontwikkelen, zodat je kan gaan voelen wat er in jouw energie gebeurt. Regelmatig gronden en je bewust te worden waar je bent met je aandacht helpen je in dit proces.

Dit is waar gronden goed voor is:

Minder onrust en gepieker

Als je goed grond dan verdeel je de energie gelijkmatig over je energieveld en je lichaam. Hierdoor ben je niet meer zo’n ‘wandelend hoofd’. Zo neemt de druk en spanning in je hoofd af en heb je minder last van gepieker en gedachten die maar blijven malen in je hoofd. Ook kun je via je gronding onrust en angst sneller loslaten. Je krijgt meer rust in je hoofd én in je lijf. En je energieniveau stijgt, waardoor jij je vitaler gaat voelen.

Beter beschermd tegen (negatieve) energie

Door een sterke gronding ben je (bewust en onbewust) meer met je aandacht bij jezelf. Dit zorgt ervoor dat je minder overneemt van je omgeving. Hierdoor heb je minder last van negatieve energie of invloeden van overheersende mensen. Ook kun je door een sterke gronding en het werken met energie beter onderscheiden wat van jou is en wat van de ander. Als je dan iets waarneemt, denkt of voelt wat van een ander is, dan word jij je hier eerder en sneller bewust van en kun je het loslaten.

Meer vertrouwen en minder onzekerheid

Als je bewust verbonden bent met de aarde-energie via je gronding dan neem je vanzelf aarde-energie op. Aarde-energie heeft de kwaliteiten vertrouwen, veiligheid en geeft je het gevoel dat jij je ruimte in kan en mag nemen. Hierdoor voel jij je minder onzeker en voel je dat je er echt mag zijn. De gronding geeft je ook de mogelijkheid om gevoelens van angst of onzekerheid los te laten.

Meditaties om je gronding te versterken

Mediteren is 1 van de manieren waarop jij je gronding kan versterken. Hieronder vind je een twee meditaties die je hierbij helpen en die je gratis kan doen. Wil je meer manieren vinden die jou helpen om je gronding te versterken? Lees dan mijn artikel 9 tips om je gronding sterker te maken.

Voel je krachtig en energiek door deze grondingsmeditatie

Het magische bos, een meditatie om te gronden